Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив НВО за предлагање кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о националном јавном емитеру РТЦГ

Објављено: 19.02.2018. 19:51 Аутор: Министарство културе
На основу члана 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство културе упућује

Јавни позив


Невладиним организацијама за предлагање једног кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о националном јавном емитеру Радио и Телевизија Црне Горе.

Невладине организације ће у Радној групи имати једног представника/цу.
Право предлагања кандидата/киње за члана/ицу Радне групе имају невладине организације чије је подручје дјеловања везано за област медија.
Невладина организација може предложити само једног кандидата/кињу за члана/ицу Радне групе, ако испуњава сљедеће критеријуме:
• је уписана у регистар невладиних организација прије објављивања овог јавног позива;
• у акту о оснивању и статуту има утврђене дјелатности и циљеве у областима које су у вези са задатком Радне групе;
• је у претходној години реализовала најмање један пројекат или активност у вези са задатком Радне групе;
• је предала пореском органу пријаву за претходну фискалну годину (биланс стања и биланс успјеха);
• више од половине чланова органа управљања невладине организације нијесу чланови органа политичких партија, јавни функционери, руководећа лица или државни службеници, односно намјештеници.

Невладина организација дужна је да, уз предлог кандидата/киње за члана/ице Радне групе, достави:
• копију рјешења о упису у регистар невладиних организација;
• копије акта о оснивању и статута;
• преглед реализованих пројеката и активности у претходној години у вези са задатком Радне групе;
• копију потврде о поднесеној пореској пријави за претходну годину;
• изјаву лица овлашћеног за заступање и представљање невладине организације о томе да више од половине чланова органа управљања невладине организације нијесу чланови органа политичких партија, јавни функционери, руководећа лица или државни службеници, односно намјештеници.

Као кандидат/киња за члана/ицу Радне групе може бити предложено лице које:
• црногорски држављанин, са пребивалиштем у Црној Гори;
• посједује искуство у вези са задатком Радне групе;
• није члан органа политичких партија (главних одбора, извршних одбора, предсједништава и сл.), јавни функционер, државни службеник, односно намјештеник;

Невладине организације су дужне да за предложеног кандидата/кињу предају:
• фотокопију личне карте или другог документа на основу којег се утврђује идентитет кандидата за члана Радне групе;
• биографију кандидата, са подацима о искуству у вези са задатком Радне групе;
• изјаву кандидата да није члан органа политичке партије, јавни функционер, руководеће лице или државни службеник, односно намјештеник;
• изјаву кандидата да прихвата кандидатуру за члана Радне групе.

Рок за достављање предлога је осам дана од дана објављивања овог позива.

Предлагање кандидата/киње врши се на прописаном обрасцу.

Прописани образац за предлагање кандидата са потребним прилозима, доставља се Министарству културе – Директорат за медије, радним данима од 7 до 15 часова или путем поште, на адресу:

Министарство културе Црне Горе
Његошева бб.
81 250 Цетиње

са напоменом: “Предлагање кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о националном јавном емитеру Радио и Телевизија Црне Горе”.

Министарство ће, у року од три дана од истека рока за достављање предлога, на интернет страници www.мку.гов.ме објавити листу кандидата/киња који су предложени за члана/ицу Радне групе, са називима невладиних организација које су их предложиле.

Министар културе ће у року од пет дана од објаве листе кандидата који су предложени за члана/ицу Радне групе, изабрати једног кандидата/кињу за којег је достављено највише предлога невладиних организација.

Предлог кандидата за члана/ицу Радне групе биће разматран само ако је достављен на прописаном обрасцу и уз сву потребну документацију.

Образац можете преузети овдје.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?