Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић примио В.Д министра вањских и европских послова Словачке Ивана Корчока

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Видео: Сусрет предсједника Владе Душка Марковића и в.д. министра вањских и европских послова Словачке Републике Ивана Корчока - кадрови

Предсједник Владе Душко Марковић примио је данас вршиоца дужности министра вањских и европских послова Словачке Републике Ивана Корчока.

Заједнички је констатовано да Црна Гора и Словачка Република његују изузетно блиске и пријатељске односе чију додатну димензију чине и квалитетне и отворене личне релације највиших званичника двију држава. Предсједник Марковић се захвалио Словачкој на континуираној помоћи пружаној Црној Гори током нашег успјешно окончаног процеса приступа НАТО-у као и у нашем далеко одмаклом процесу интеграције у ЕУ.

Истакнут је значај недавно усвојене стратегије Европске комисије за Западни Балкан и у том контексту наглашена важност чињенице да је задржан приступ регате односно вредновања сваке државе понаособ према резултатима. В.Д. министар Корчок је поновио да Словачка сматра проширење Европске уније на Западни Балкан једним од својих виталних интереса.

На састанку је обострано оцијењено да двије пријатељске државе виде простор за продубљивање односа у области економске сарадње. С тим у вези поздрављена је озбиљна заинтересованост словачке компаније САС Тлмаче за извођење радова на еколошкој реконструкцији ТЕ Пљевља.

Премијер Марковић је позвао предсједника Владе Словачке Роберта Фица у посјету Црној Гори и замолио в.д. министра Корчока да пренесе личне поздраве Премијеру и министру вањских и европских послова Мирославу Лајчаку.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?