Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић: Формирање Оперативног тима ће додатно оснажити одговор државе и друштва у борби против породичног насиља

Објављено: 21.02.2018. 22:43 Аутор: МУП
Данас је у Министарству унутрашњих послова одржана конститутивна сједница Оперативног тима за борбу против насиља у породици и насиља над женама, који је формиран на иницијативу министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића.

Мевлудин Нухоџић - Конститутивна сједница ОТ за бробру против насиља у породици - ИЗЈАВА

Александар Зековић, Савјет за градјанску контролу рада Полиције - Конститутивна сједница ОТ за бробру против насиља у породици - ИЗЈАВА

Биљана Зековић, СОС телефон за зене и дјецу и зртве насиља - Конститутивна сједница ОТ за бробру против насиља упородици - ИЗЈАВА

Катарина Ђуричковић, Канцеларија УНДП у Подгорици - Конститутивна сједница ОТ за бробру против насиља у породици - ИЗЈАВА

Маја Раичевић, Центар за женска права - Конститутивна сједница ОТ за бробру против насиља у породици - ИЗЈАВА

У уводном обраћању министар Нухоџић је поручио да ће кроз активности Оперативног тима бити интензивиран дијалог са свим субјектима који раде са жртвама насиља.

„На овај начин ћемо допринијети бољој примјени Закона о заштити од насиља у породици и ефикаснијој заштити жртве. Акценат ћемо ставити на случајеве насиља у породици који су комплекснији по својој структури, као и на предметима у којима су починиоци насиља били повратници“, навео је министар.

Такође, како је саопштио министар, тим ће посебну пажњу усмјерити на праћење обука и даљу едукацију представника институција који саслушавају жртве, како би поступали с већим сензибилитетом у оваквим ситуацијама и пружали већу подршку жртвама породичног насиља, али и изрицали мјере према извршиоцима насиља.

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne GoreУ даљем току сједнице, кроз конструктивни дијалог, како представници релевантних институција, тако и представници цивилног сектора и међународних организација, поздравили су иницијативу Министарства и изразили очекивање да ће Тим у свом раду допринијети унапређењу практичне примјене политика и синхронизованом дјеловању свих друштвених актера у рјешавању проблема из домена породичног насиља.

За руководиоца Тима именована је Снежана Вујовић, виша полицијска инспекторка за сузбијање малољетничке делинквенције и насиља у породици. Чланове Оперативног тима, поред полицијских службеника чине и представници Министарства рада и социјалног старања, Државног тужилаштва, Врховног суда и Вишег суда за прекршаје, укључујући и Савјет за грађанску контролу рада полиције и специјаизоване невладине организације које пружају подршку жртвама насиља.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?