Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Универзитетски центар за франкофонију (ЦУФ) Универзитета Сегедин нуди двогодишњи мастер програм на француском језику

Објављено: 22.02.2018. 18:27 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Универзитетски центар за франкофонију (ЦУФ) Универзитета Сегедин нуди двогодишњи мастер програм на француском језику, за академску 2018/2019. годину. Програм је фокусиран на двије специјалности: специјалност у области авропских студија и специјалност у области развоја Европа -Африка.

Како би обезбиједио квалитет и разноврсност образовања, Универзитет у Сегедину успоставио је партнерства са страним високошколским институцијама, као што су Институт за политичке студије у Лилу (Француска), Сенгор Универзитет у Александрији (Египат), Универзитет „Бабеш-Бољај“ из Клуза (Румунија) и Католички Универзитет из Лувена (Белгија). Резултат њихове сарадње представља издавање двојних диплома: Мастер диплома „европских студија“ коју издаје Универзитет у Сегедину (Мађарска) и Мастер диплома „упоредне европске политике“ коју издаје Универзитет „Бабеш-Бољај“ из Клуза (Румунија).

Један семестар студија одвија се на партнерском универзитету, уз могућност добијања стипендије за мобилност. Ова специјалност омогућава да се стекну продубљена знања у области политичких наука, права и економије.

Процедура кандидовања одвија се у двије фазе. Кандидати треба да своју ваљано састављену апликацију пошаљу најкасније до 30. априла 2018. године. Након селекције, организатори овог програма обавиће разговор са пријављеним кандидатима, како би процијенили њихову мотивисаност и знање француског језика.

Како би се пријавили за овај програм, заинтересовани кандидати треба да испуне сљедеће услове:

• Да посједују диплому о завршеним основним студијама у области међународних односа, економије, права, политичких наука, књижевности, историје, комуникације, социологије, филозофије, или друштвених наука.
• Да посједују одлично знање француског и енглеског језика.

Више информација о овом програму заинтересовани кандидати могу наћи на интернет адреси:
хттп://www2.у-сзегед.ху/цуф/

За сва појашњења и информације треба се обратити на контакт адресу: мастерее@ирси.у-сзегед.ху
Или на телефон: +36 62 546 700; +36 30 228 35 30.


ОВДЈЕ се може преузети брошура са више детаља о овом програму.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?