Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Добијено земљиште и за вртић у Улцињу

Објављено: 23.02.2018. 15:00 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Општина Улцињ пренијела је на Владу Црне Горе право располагања земљиштем на територији ове општине, на коме је планирана градња једног од седам вртића из кредита Банке за развој Савјета Европе (ЦЕБ), чиме су отклоњене све сметње за почетак покретања процедура за његову изградњу.

Парцела земљишта на којој ће се градити вртић налази се на Улцињском пољу, површине око 2 400 м² , а процијењена вриједност је око 300 000 еура.

Средства за градњу вртића обезбијеђена су кроз пројекат са Банком за развој Савјета Европе вриједног 17 милиона еура, у оквиру кога ће се изградити седам вртића и то: четири у Подгорици и по један у Бару, Пљевљима и поменути у Улцињу.

Од тога, у Подгорици је већ изграђен један објекат у Загоричу, капацитета за преко 200 дјеце, а радови на другом вртићу на Старом аеродрому вриједности 2,7 милиона еура биће завршени у првој половини ове године. Вртић на Старом аеродрому вриједан је 2,7 милиона еура и моћи ће да прихвати око 340 дјеце.

Процедуре и радови на преосталих пет објеката у различитим су фазама. За објекте у Тузима и Бару се ради на избору извођача радова, за објекат у Пљевљима ускоро се очекује расписивање тендера за изградњу, а за објекат у Блоку 6 у току је израда главног пројекта.
Министарство просвјете континуирано ради на проширењу вртићких капацитета, те да је само у протеклих годину дана на територији Главног града отворено 550 нових мјеста, а још толико ће бити само у првој половини ове године.

Такође, Капиталним буџетом за ову годину планиране су и активности на изградњи вртића у Цитy кварту, као и вртића у Рожајама.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?