Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Делегација Црне Горе на челу са премијером Душком Марковићем у Лондону на Инвестиционом самиту ЕБРД за ЗБ

Делегација Црне Горе на челу са премијером Душком Марковићем борави у понедјељак у Лондону на Инвестиционом самиту за Западни Балкан, који организује Европска банка за обнову и развој (ЕБРД).

Циљ регионалног инвестиционог самита је да окупи премијере шест земаља Западног Балкана (Црна Гора, Србија, Албанија, Босна и Херцеговина, Косово и Македонија) како би се са највишег нивоа представиле инвестиционе и пословне могућности Региона Западног Балкана у контексту привлачења директних страних инвестиција и сарадње на прекограничним пројектима.

Самит ће отворити предсједник ЕБРД Сума Чакрабарти и Бојко Борисов премијер Бугарске као државе која тренутно предсједава Европском унијом. Учесницима Самита обратиће се и државни министар за дигиталну културу, медије и спорт у Влади Уједињеног Краљевства Мет Хенкок.

Поред предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића на Самиту још учествују предсједници влада држава Балканске шесторке - Ана Брнабић, Рамуш Харадинај, Еди Рама, Зоран Заев и Денис Звиздић.

У склопу Самита, предсједник Марковић потписаће Меморандум о разумијевању између Владе Црне Горе и Европске банке за обнову и развој.

У делегацији Црне Горе су још министри финансија и економије Дарко Радуновић и Драгица Секулић.

ТЕХИЧКЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ:

Агенда и сви детаљи Самита потребни медијима доступни су на порталу ЕБРД овдје. (Пажња: времена су по ГМТ - сат времена мање од ЦЕТ).

ЕБРД је најавила да ће конференцију за медије преносити уживо и то на овом линку.

Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе објављиваће консекутивно текстуални, фото и видео материјал, а када је могуће видео материјал и уживо путем ФБ странице.

Web (црногорски): www.гов.ме
Web (Енглисх): хттп://www.гов.ме/ен
Тwиттер (црногорски): www.тwиттер.цом/владацг
ФТП Сервер (Фото и видео високе резолуције): хттп://195.66.166.68/уплоад/УСЕР1/
Усернаме: ВладаЦГ
Пассwорд: ВладаЦГ

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?