Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Храповић разговарао са менаџментом и управницима апотека Монтефарма

Објављено: 26.02.2018. 16:48 Аутор: ПР служба
Министар здравља Кенан Храповић, са менаџментом и управницима свих апотека ЗУ Апотеке Црне Горе „Монтефарм“ и директором Републичког фонда за здравствено осигурање Сеадом Чиргићем, одржао је данас састанак у хотелу „Подгорица“.
Том приликом, Храповић и Чиргић су говорећи о статусу државног снабдијевача љековима и медицинским средствима, изразили подршку „Монтефарму“, као једном од стубова здравственог система Црне Горе и нагласили да је битно наћи најбоље рјешење да та установа и даље буде активан учесник у снабдијевању грађана и здравствених установа медикаментима.
Значајна пажња посвећена је увођењу електронских рецепата којима се знатно поједностављује процедура издавања љекова. Елекронски рецепти су већ у оптицају, иако су штампани и даље у употреби.
Било је ријечи и о имплементацији основне и доплатне листе љекова која је формирана 11. јануара ове године, а ступа на снагу 1. марта.
Министар је одговарао и на питања о начину рада и пословању државних апотека.
На састанку је истакнуто да ће се увођењем нових технологија и савремених рјешења додатно унаприједити брига о пацијентима, што је још један корак до циља запослених у здравству Црне Горе – максимално ефикасне услуге.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?