Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и предсједник ЕБРД потписали Меморандум о разумијевању: Основа за напредак ЦГ у унапређењу управљања и јачању инвестиционе климе и приватног сектора

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и предсједник Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сума Чакрабарти потписали су данас у Лондону Меморандум о разумијевању између Владе Црне Горе и Европске банке за обнову и развој. Документ представља основу оквира за сарадњу између Владе и ЕБРД у развоју и имплементацији Иницијативе инвестиционе климе и управљања са циљем побољшања развоја приватног сектора, промоције доброг управљања, јачања конкуренције, унапређења дијалога јавног и приватног сектора и др.

Предсједници Марковић и Чакрабарти сагласили су се да Меморандум представља одличну основу за продубљивање иначе квалитетне сарадње Црне Горе и ЕБРД и за даљу валоризацију развојних потенцијала наше земље и њене још веће привлачности за инвеститоре.

Премијер Црне Горе се захвалио Европској банци за обнову и развој на досадашњој подршци нашој економији истакавши да је ЕБРД наш партнер у важним инфраструктурним пројектима и да подржава домаће и иностране компаније.

Предсједник Чакрабарти је исказао подршку Црној Гори честитајући на чланству у НАТО-у и огромном напретку и вођству у процесу европских интеграција.

„Црна Гора је за вријеме мојег мандата у ЕБРД направила невјероватан напредак у регионалној сарадњи. Играте важну улогу на том плану и имате веома добре резултате“ – рекао је премијеру Марковићу предсједник ЕБРД.

Представници ЕБРД су истакли спремност да наставе да раде са Црном Гором и на детектовању осталих области у којима би двије стране могле сарађивати.

Састанку су присуствовали и министри финансија и економије Дарко Радуновић и Драгица Секулић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

    
   

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?