Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана пета сједница Савјета за реформу јавне управе

Објављено: 26.02.2018. 22:43 Аутор: МЈУ

gov.me

Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин предсједавао је данас петом сједницом Савјета за реформу јавне управе.

Савјет је на данашњој сједници разматрао Годишњи извјештај о имплементацији Акционог плана за спровођење Програма реформе управљања јавним финансијама 2016-2020, за период јануар-децембар 2017.године. Овај документ представља први годишњи Извјештај за ревидирани Програм који обухвата период имплементације од 1. јануара до 31. децембра 2017. године и даје општи преглед најважнијих резултата постигнутих током 2017. године.

Имплементација циљева Програма реформе управљања јавним финансијама 2016-2020 је од посебног значаја када је ријеч о координацији напора за испуњење мјерила за отварање или затварање приступних преговора у одређеном броју преговарачких поглавља, при чему посебно у преговарачким поглављима: 5 - Јавне набавке; 16 – Опорезивање; 17 - Економска и монетарна политика, 29 – Царинска Унија, 32 - Финансијска контрола, 33 - Финансијске и буџетске одредбе, која су отворена, изузев Поглавља 17, констатовано је на сједници Савјета.

Извјештај је уз консултације са Делегацијом Европске Уније (ДЕУ) и препоруке ОЕЦД/СИГМА, припремљен од стране Министарства финансија - Директората за финансијски систем и унапређење пословног амбијента, а уз активно учешће 14 различитих организационих јединица.

Савјет је припремио одговарајуће закључке за Владу, који између осталог подразумијевају да Министарство финансија, до краја јуна ове године, у сарадњи са свим ресорним институцијама, припреми иновирану верзију Програма реформе управљања јавним финансијама 2016-2020, с Акционим планом.

 Видео: Пета сједница Савјета за реформу јавне управе - КАДРОВИ

 Министарство јавне управе

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?