Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеховић наставља са Даном отворених врата: грађани у прилици да изнесу мишљења и проблеме

Објављено: 27.02.2018. 16:29 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Министарство просвјете наставља са Даном отворених врата у оквиру кога министар просвјете др Дамир Шеховић разговара са грађанима о образовном систему, о недоумицама и проблемима просвјетних радника, са циљем проналажења најбољих рјешења и побољшања квалитета рада Министарства. Тако је јуче одржан трећи по реду Дан отворених врата.

Грађани који су се обратили министру за пријем били су заинтересовани за појашњавање законских процедура запошљавања, процедура транформације уговора, премјештаја из једне установе у другу, али и могућностима за младе таленте. Та тема била нарочито заступљена с обзиром на то да Фонд за квалитет и таленте постаје оперативан, а недавно донешеним Правилником најављено је да су за најбоље ученике предвиђене награде и до 2.000 еура.
Њиме је предвиђено и награђивање посвећених наставника, за шта су многи просвјетни радници били заинтересовани.

Дан отворених врата један је од начина да руководство ресора просвјете у директној комуникацији стекне потпуну слику о ефектима рада Министарства и реалном стању у образовним установама. Разговор са грађанима је једини начин да се добију све информације о праксама у систему образовања, побољша квалитет рада свих образовних установа, али и рад Министарства.

Ово је већ трећи дан отворених врата Министарства просвјете, који се организује тако што се изврши избор међу захтјевима за пријем који су пристигли у ову институцију у претходним мјесецима. Избор се врши првенствено на основу времена кад су захтјеви послати и податка да ли су у надлежности Министарства.

ПР Служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?