Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2018. годину

Објављено: 28.02.2018. 14:19 Аутор: МПРР

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2018. годину и буџетском линијом “Подршка унапређењу сточног фонда”, објављује Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2018. годину. Овим Јавним позивом се утврђују услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подршке за набавку стеоних јуница, приплодних оваца, приплодних коза, назимица и нераста. Могућност добијања подршке имају и почетници.

Подршка Министарства пољопривреде по овом позиву износи максимално до 50% од вриједности инвестиције. Рок за достављање захтјева је 15. април 2018. године. У случају ранијег утрошка средстава, Јавни позив ће бити закључен, о чему ће произвођачи бити обавијештени на вријеме.

Напомињемо да корисници подршке овог Јавног позива, морају бити регистровани у Регистру пољопривредних газдинстава, најкасније до тренутка подношења захтјева за подршку. Корисници морају задовољити и услове за држање стоке у складу са Законом о добробити животиња и испуњавању стандарда добре пољопривредне праксе.

Детаљније информације о овој врсти подршке, критеријумима које треба да задовоље заинтересовани, као и обрасци за пријаву налазе се на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја, а исти се могу преузети и у просторијама Одјељења за савјетодавне послове у сточарству. Све додатне информације се могу добити путем телефона 020/482-150.

Овдје можете преузети:

Јавни позив за додјелу подрсˇке за унапређење стоцˇног фонда за 2018. годину

Образац 1 - Захтјев за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2018. годину

Образац 2 - Цјеновна понуда за унапређење сточног фонда за 2018. годину – за грла набављена од пољопривредних произвођача из Црне Горе

Образац 3 - Контролна листа-попис грла која су набављена кроз Јавни позив подршка за унапређење сточног фонда за 2018. годину

Образац 4 - Захтјев за исплату за унапређење сточног фонда за 2018. годину.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?