Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Објављен Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2018. годину

Објављено: 28.02.2018. 14:37 Аутор: МПРР

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2018. годину, објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2018. годину.

Кроз овај Јавни позив пољопривредни произвођачи могу набавити набавити апарате за мужу са пулсатором, опрему за хлађење млијека, средстава за контролу присуства соматских ћелија и средстава за дезинфекцију вимена прије и послије муже и остварити подршку до 4.800€, односно 5.600€ за младе пољопривреднике.

Подршка Министарства износи 60% од укупне вриједности инвестиције, односно 70% за младе пољопривреднике.

За подршку по овом Јавном позиву могу конкурисати сва пољопривредна газдинства која се баве производњом млијека и млијеко предају регистрованим мљекарама и сирарама, као и она која се баве производњом мљечних производа или су остварили подршку Министарства за набавку приплодних грла преко Јавног позива за унапређење сточног фонда за 2015, 2016, 2017 и 2018. годину, МИДАС 4 или неког од ИПАРД лике јавних позива, док у Регистру пољопривредних газдинстава морају бити регистровани у тренутку подношења захтјева за подршку.

Рок за подношење Захтјева за додјелу подршке је  30. јун 2018. године. У случају ранијег утрошка средстава, Јавни позив ће бити закључен, о чему ће произвођачи бити обавијештени на вријеме.

Детаљније информације о овој врсти подршке, критеријумима које треба да задовоље заинтересовани произвођачи, као и Захтјев за додјелу подршке налазе се на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја. Све додатне информације се могу добити путем телефона 020/482-150.

Овдје можете преузети:

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2018. годину

Захтјев за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2018. годину



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?