Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте за улов демерзалних ресурса - коча

Објављено: 02.03.2018. 16:42 Аутор: МПРР
Министарство пољопривреде и руралног развоја је објавило Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте за улов демерзалних ресурса, у складу са Агробуџетом за 2018. годину и програмом Б-1. Подршка развоја сектора морског рибарства и марикултуре.

Корисник подстицајних средстава кроз овај Јавним позив је привредно друштво или предузетник који испуњава следеће услове:
- да је носилац важеће дозволе за обављање привредног риболова, која је издата од Министарства пољопривреде и руралног развоја
- да је риболовни пловни објекат који је предмет инвестиције уписан у Регистар риболовних пловних објеката Црне Горе као пловни објекат за употребу риболовног алата мреже коче.

Прихватљиве инвестиције за подршку су: опремање и реконструкција риболовног пловног објекта, замјена или генерална оправка погонског генератора, набавка опреме за риболов и пловидбу, набавка опреме за одржавање и чување рибе и других морских организама на пловилу, набавке сигурносне опреме на риболовном пловном објекту.

Подршка се обезбјеђује у износу до 50% од укупне вриједности испостављених рачуна, максимално до 10.000 € по пловилу.

Након завршетка инвестиције, носилац дозволе за обављање привредног риболова предаје архиви Министарства пољопривреде и руралног развоја попуњен и потписан захтјев за подршку са потребном документацијом.

Рок за достављање захтјева за додјелу подршке је 15. октобар 2018. године

Додатне информације по овом Јавном позиву могу се добити путем телефона 020/482-270.

Јавни позив за додјелу подршке модернизацији риболовне флоте за улов демерзалних ресурса 2018

Захтјев за додјелу подршке модернизацији роболовне флоте за демерзалне ресурсе 2018.

Захтјев за промјену дозволе за обављање привредног риболова.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?