Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЈАВНИ ПОЗИВ за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре

Објављено: 02.03.2018. 17:54 Аутор: МПРР
Министарство пољопривреде и руралног развоја данас је објавило Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре, у складу са Агробуџетом за 2018. годину и програмом Б-2. Подршка развоју сектора слатководног рибарства и аквакултуре.

Овим Јавним позивом подржавају се узгајивачи рибе, тј. предузетници или привредна друштва који имају одобрење за аквакултуру.

Прихватљиве инвестиције за подршку су: реконструкција узгајалишта; изградња или реконструкција објеката за складиштење хране и складиштење опреме; набавка опреме за аутоматизацију процеса узгоја; набавка опреме за побољшање хигијене у погледу безбједности хране и пласирања производа узгоја на тржиште, као и увођење нових технологија у погледу заштите узгајалишта од предатора.

Подршка се обезбјеђује у износу до 50% од укупне вриједности испостављених рачуна, максимално до 7.000 €.

Носилац одобрења за аквакултуру предаје архиви Министарства пољопривреде и руралног развоја попуњен и потписан Захтјева за одобравање подршке са потребном документацијом, а рок за доставу захјева је 45 дана од дана обајаве овог Јавног позива. Реализација инвестиција од стране корисника може почети тек по доношењу Рјешења о одобравању инвестиције. Крајњи рок за завршетак инвестиције и подношење захтјева за исплату је 15. октобар 2018. године.

Додатне информације по овом Јавном позиву могу се добити путем телефона 020/482-270.

Јавни позив за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре за 2018.

Захтјев за одобравање плацања - слатководна аквакултура 2018.

Захтјев за одобравање подршке - слатководна аквакултура 2018.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?