Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Подгорици отворен сајам женског предузетништва

Објављено: 02.03.2018. 19:18 Аутор: ПР служба

Удружење предузетница Црне Горе у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права, Главним Градом, Секретаријатом за рад, младе и социјално старање организује Сајам женског предузетништва у Подгорици, који је отворен данас у тржном центру Малл оф Монтенегро.

Сајам је један од битних индикатора гдје се заправо крије моћ жене, као и да се у нашој држави све више  развија женско предузетништво.   

„Учешће жена у креирању пословног окружења и развоју привреде је од великог значаја. У том смислу, женска интуиција, виспреност и знање, вриједности су које су неопходне за развој црногорског друштва”, поручила је  на отварању начелница Одјељења за послове родне равноправности,  Биљана Пејовић. 

Она је у свом обраћању нагласила да се јачање економског положаја жена налази међу приоритетним задацима политике родне равноправности и има посебан значај у развоју нашег друштва. Пејовић је појаснила да у многим земљама, па и у Црној Гори, социјална политика јачањем економског положаја жена кроз развој женског предузетништва тражи излаз из незапослености. Према њеним ријечима, Влада Црне Горе поставила је у фокус свог дјеловања активности које ће помоћи жени у Црној Гори да буде економски снажнија, видљивија у јавном и политичком животу.

Другог дана сајма предвиђено је предавање на тему: "Маркетинг у доба друштвених мрежа"  Владимира Вулића.

 Подсјећамо да је Сајам женског предузетништва традиционално окупљање и један од најважнијих скупова у подручју женског предузетништва, који окупља велики број предузећа која су у власништву жена.

Сајам женског предузетништва једна је од активности коју Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са другим институцијама у континуитету организује у циљу промоције значаја економског оснаживања жена.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?