Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за одабир одгајивача пчелињих матица 2018. годину

Објављено: 03.03.2018. 17:56 Аутор: МПРР
Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација, наставља са подстицајима у сектору пчеларства. У складу са агробуџетском линијом за 2018. годину - Програм унапређивања пчеларства, данас је објављен Јавни позив за достављање захтјева за одабир одгајивача пчелињих матица 2018. годину.

Кроз јавни позив регистровани пчелари који посједују минимум 80 пчелињих друштава и адекватну опрему за производњу пчелињих матица имају могућност да се пријаве и учествују у одгајивању пчелињих матица. На овај начин Министарство помаже пчеларима да по повољној цијени додју до квалитетних селекционианих матица. Стога је у циљу подршке што већем броју пчелара повећан укупан износ расположиве подршке на 35.000 еура која се односи на 8.750 одгојених матица. Подршка Министарства, по овом Јавном позиву је 4.00 (четири) € по одгојеној, спареној, испорученој и преузетој пчелињој матици.

Одгајивачи матица, који испуњавају услове позива, почињу са одгајивањем матица након што потпишу уговор са Министарством и Савезом. У уговору се обавезују да ће вријеме одгојити договорени број пчелињих матица. Одгајивачи матица су дужни да предходно, прије потписивања уговора доставе план динамике испоруке и број пчелињих матица, увјерење о здравственом стању пчелињих друштава, 

У Јавном позиву, осим услова и критеријума учешће у одгајивању матица дефинисан је и начин пријављивања. Све информације, као и образац захтјева за додјелу подршке по овом позиву може се преузети са web странице Министарства, као и директно у службеним просторијама Министарства и Савеза пчеларских организација, као и канцеларијама Одјељења за савјетодавне послове у области сточарства. 

Попуњен образац захтјева заједно са потребном документацијом послати искључиво препорученом поштом на адресу Министарства: Министарство пољопривреде и руралног развоја, захтјев по Јавном позиву за одабир одгајивача пчелињих матица 2018. годину; Римски трг бр. 46, 81000 Подгорица. 

Трајање Јавног позива је од 03.03.2018. године до 28.03. 2018. године.

Све информације у вези са позивом могу се добити директно у Министарству пољопривреде на телефон 020-482/292, Савезу пчеларских организација Црне Горе на телефон 069-941/505 или у канцеларијама Службе за селекцију стоке на телефон 020-265/337. 


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?