Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јановић: Реновирањем фискултурне сале у Бијелом Пољу, почињемо нови инвестициони циклус

Објављено: 05.03.2018. 20:30 Аутор: Министарство спорта
Бијело Поље, 05. 03 2018. - Фискултурна сала бјелопољске ОШ “Марко Миљанов” биће ове године, прва у низу спортских инфраструктурних објеката, чије ће реновирање највећим дијелом финансирати Министарство спорта, док ће преостали дио обезбиједити Министарство просвјете и локална самоуправа- договорено је то приликом радне посјете министра спорта Николе Јановића општини Бијело Поље, чиме како је поручио, Министарство спорта креће у други инвестициони циклус, којим Влада жели да унаприједи постојећу и изгради нову инфраструктуру, посебно на сјеверу Црне Горе.

“Циљ нам је, да у континуитету, из године у годину, улажемо у спортску инфраструктуру која ће бити у функцији развоја црногорског спорта“- саопштио је министар спорта и у том контексту, на састанку са бјелопољским предсједником Петром Смоловићем, подсјетио да је Министарство спорта прије пола године, потписало уговоре са девет црногроских општина, којима је прецизирана листа приоритетних спортских објеката које је неопходно реконструисати или изградити. “Очекујемо да сходно уговорима, најкасније до љета, Шавник и Жабљак добију отворене терене малих спортова. Приводи се крају изградња отвореног вјежбалишта у спортској зони у Мојковцу и реновирање градског спортског игралишта у Плужинама. Петњица би, како је планирано, требало да заврши изградњу спортских терена, а општина Рожаје један фудбалски терен. Уговор смо потписали и са Андријевицом , гдје би требало да се гради трибина на стадиону ФК Комови, а очекујемо и да улцињска основна школа “Маршал Тито” заврши реновирање фискултурне сале”- нагласио је министар Јановић, подсјећајући да је Министарство спорта за те инвестиције, из свог буџета, опредијелило 345 хиљада еура.

Ministarstvo sporta

Општина Бијело Поље, поручио је њен предсједник Петар Смоловић, планира у наредном периоду значајна улагања која ће се односити на реновирање постојеће, али и изградњу нове спортске инфраструктуре, док ће, како је нагласио, са ресорним министарствима, националним савезима и клубовима наставити да афирмише спорт у Бијелом Пољу. Биће, како је најавио, обновљена градска Спортска сала која ће добити и теретану, а у плану је измедју осталог и наткривање трибине на Градском стадиону. Смоловић је на садржајном и конструктивном састанку са Јановићем, исказао апсолутну подршку Министарству спорта у настојањима, да област спорта у Црној Гори уреди новим законом. Такодје су актуелизовали могућност отварања првог Омладинског центра за сјеверни регион Црне Горе, са сједиштем у Бијелом Пољу, који би био кандидован за Капитални буџет 2019.
Имајући у виду да се Министарство спорта, од самог оснивања посветило афирмацији и развоју школског спорта, као једном од кључних приоритета, министар Јановић, посјетио је Основну школу “Марко Миљанов” гдје је са директорицом Јасмином Калић, договорио да ће Министарство спорта са 60 хиљада еура, највећим дијелом финансирати реновирање школске спортске сале, чија је реконструкција према оцјени бјелопољске Општине, најургентнија. 

Ministarstvo sporta
 
Школа је, подјестила је директорица Калић, доставила Министарству спорта комплетну неопходну пројектно- техничку документацију са идејним рјешењем и предрачуном радова, вриједности око 100 хиљада еура.
У Сали ОШ Марко Миљанов, наставу физичког васпитања похадја највећи број ученика, а тренирају и дјеца из неколико градских клубова. То нас, нагласио је Јановић и обавезује да новим генерацијама ученика и будућим спортистима који стасавају у Бијелом Пољу, обезбиједимо простор који ће у потпуности задовољити услове за безбједно и квалитетно бављење спортским активностима. “Желимо да свој дјеци у Црној Гори омогућимо једнако добре услове у којима ће похађати наставу физичког васпитања и бавити се спортом. Реновирањем фискултурних сала, не само да смо корак ближе том циљу, већ подижемо и стандард у тој области“- закључио је Јановић.

Министар спорта је на крају радне посјете општини Бијело Поље, присуствовао финалним утакмицама подгрупа у кошарци и одбојци, ученика шестог и седмог разреда ОШ “Душан Кораћ” , ОШ “Павле Жижић” из Бијелог Поља и ОШ “Ристан Павловић” из Пљеваља. Ријеч је о новом систему такмичења које је иницирало Министарство спорта и у којем учествује 67 пријављених црногорских основних школа.
МИНИСТАРСТВО СПОРТА


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?