Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерални директор Мирсад Мулић на Европском форуму цивилне заштите у Бриселу

Објављено: 05.03.2018. 19:41 Аутор: МУП

На шестом по реду Европском форуму цивилне заштите, највећем јавном догађају у Европи који се односи на сарадњу у области цивилне заштите, Црну Гору представљају генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић и начелник Дирекције за цивилну заштиту и хуманитарну помоћ Љубан Тмушић.

Овај догађај окупио је европску заједницу цивилне заштите како би се што боље сагледала заједничка достигнућа у области цивилне заштите и управљања ризицима од катастрофа, размјениле најбоље праксе и идеје, и предложили начини заједничког рјешавања нових изазова.

Разговори на форуму су структуирани у четири тачке: јачање европске спремности, поједностављивање европског колективног одговора, повећање превенције, као и подстицање отпорности у области ризика и сарадње са европским сусједством.

Форум се организује сваке двије године од стране Европске комисије – Генералног директората за европску цивилну заштиту и активности хуманитарне помоћи (ДГ ЕЦХО), а представља важан алат ЕУ за јачање сарадње са међународним партнерима и европским сусједством. Овогодишњи Форум одржава се 5. и 6. марта у Бриселу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?