Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: В Конференција о националном брендирању почела у Колашину: Настављамо у правцу стварања јединственог модела националног бренда

Објављено: 07.03.2018. 00:04 Аутор: Министарство економије
У протекле двије године, колико Министарство економије ради на процесу развоја националног бренда, наилазили смо на различите изазове које смо успјешно пребродили и идемо даље у правцу стварања јединственог модела националног бренда према стандардима које смо себи зацртали, казао је генерални директор за развој националног бренда и заштиту потрошача Јово Рабреновић.

Он је данас поподне у Колашину отворио пету Конференцију о националном брендирању, која ће трајати до 08. марта.

„Налазимо се на једном од најважнијих тренутака када је ријеч о изградњи националног бренда. У протекле двије године, када смо почели са пројектом развоја националног бренда Црне Горе, једна од наших најважнијих активности је управо одржавање ове конференције два пута годишње, са идејом да кроз разговор са еминентним стручњацима из различитих области чујемо мишљења из свих битних области које чине национални бренд“, казао је Рабреновић.

Ministarstvo ekonomijeНа протекле четири конференције, какао је додао, угостили смо велики број стручњака из Црне Горе, региона и Европске уније.

„У нашем послу развоја националног бренда Црне Горе велики партнери и помоћ су људи из њемачке фондације „Ханс Зајдел“, која нас већ пету конференцију свесрдно помаже.

Руководилац Канцеларије Пројекта „Ханс Зајдел“ Фондације за Србију и за Црну Гору Лутз Кобер казао је да је за сваку државу, посебно Црну Гору, од великог великог значаја да у глобалном свијету који се стално мијења сачува свој идентитет и да се позиционира у односу на своје сусједе.

„У протеклим годинама направили сте одлучујуће кораке ка развоју изворног идентитета националног бренда, чиме сте учинили Црну Гору видљивијом и препознатљивијом у односу на већ етаблиране сусједе. Ми смо свјесни да развој и етаблирање националне марке јесте захтјеван и дуготрајан процес који је остварен тек кроз континурани рад. Овај процес захтјева доношење важних одлука, као што су избор циљне групе и дефинисање потребних инструмената за циљну групу“, казао је Кобер којем је уручена Захвалница за допринос процесу развоја националног бренда Црне Горе.

Током три дана трајања Конференције биће организована четири панела, и то: „Масовни, елитни или еко културни туризам?“, „Индивидуални спортисти или репрезентација као амбасадор бренда државе?“, „Потрошачки етноцентризам и брендирање државе“ и „Традиционалне или модерне вриједности за позиционирање државе?“. На панелима ће говорити еминентни универзитетски професори, истакнути црногорски спортисти, представници министарстава из Црне Горе и региона, као и руководиоци значајних црногорских и регионалних институција.

Конференцију о националном брендирању организује Министарство економије, а финансира њемачка фондација „Ханс Зајдел“.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?