Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Арт@ЦМС Монтенегро радионица: Студенти академија у посјети ЦЕРН-у

Објављено: 07.03.2018. 15:43 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke 
Студенти Лидија Мартиновић, Јелена Шошкић, Ива Касалица, Немања Поповић, Кристина Кусовац тренутно бораве у студијској посјети ЦЕРН-у у оквиру Арт@ЦМС Монтенегро радионица, које Министарство науке организује у сарадњи са академијама на Цетињу.

Студенте предводи доц. др Вук Вуковић са Факултета драмских умјетности, одсјек: Продукција дигиталних и интерактивних медија. У оквиру посјете млади умјетници се упознају са пројектом ЦМС, једним од највећих ЛХЦ експеримената у ЦЕРН-у.

Основни циљ Арт@ЦМС програма је подстицање дијалога између научне заједнице ЦМС-а и младих умјетника ради већег разумијевања истраживања физике честица и његовог доприноса образовању и друштву. Циљ је да се ангажују млади умјетници који могу допринијети стварању креативне синергије између умјетности и науке. Дајући одговор на максиму „да наука открива, а умјетност ствара“ основна намјера Арт@ЦМС Монтенегро радионица је продуковати и реализовати квалитетне и умјетнички инспиративне идеје и концепте које спајају науку и умјетност.
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Постоји могућност да се одабрани радови развијају и као дио практичне наставе, у сарадњи са предметним професорима у току љетњег семестра 2017-2018, те представе у оквиру редовних међународних изложби Арт@ЦМС програма.

Радови и пројектне идеје студената ће такође бити представљени у оквиру фестивала „Отворени дани науке“ које Министарство науке Црне Горе планира да реализује у октобру 2018. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?