Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Реализација препорука УН Комитета и наставак процеса деинституционализације

Објављено: 06.03.2018. 20:21 Аутор: мрсс
Представници Министарства рада и социјалног старања генарални директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту, Горан Кушевија и самостална савјетниоца Весна Цимбаљевић, представници Завода за социјалну и дјечју заштиту, директор Драго Спаић и самостална савјетница, Виолета Мркић одржали су састанак са представницума ЈУ Завод „Комански мост“, дана 05. марта 2018. године.

ЈУ Завод „Комански мост“ је установа социјалне заштите гдје тренутно борави 114 корисника из свих крајева Црне Горе и земаља окружења. Пратећи препоруке УН Комитета за права особа са инвалидитетом и извјештаја ЦТП комисије Савјета Европе предузимају се активности да се у установама као што је Комански мост смјештају корисници за чији смјештај су исцрпљене све друге могућности.

На састанку је разговарано о реализацији ових препорука и наставку процеса деинституционализације корисника из установа.

С тим у вези договорени су даљи кораци и донијети сљедећи закључци који се односе на: реализацију активности предвиђених Планом трансформације ЈУ Завод „Комански мост“; интезивирање иницијатива за преиспитивање пословне способности корисника смјештених установи; неопходности развијања услуге становања уз подршку; неопходности реализације обуке намијењене стручним радницима у ЈУ Завод „Комански мост“ у циљу припреме корисника за коришћење услуге становање уз подршку; неопходности ревидирања индивидуалних планова рада са корисницима по потреби; неопходности одржавања састанака са стручним радницима центра за социјални рад најмање једном мјесечно и успостављању лиценцирања пружаоца услуга.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?