Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са израелским колегом Либерманом: Потписан Меморандум о разумијевању два министарства одбране

Објављено: 07.03.2018. 20:10 Аутор: мод

Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас у Тел Авиву са израелским колегом, Авигдором Либерманом. Током првог званичног сусрета министара одбране Црне Горе и Државе Израел, изражено је увјерење да ће се билатерална одбрамбена сарадња двије државе значајније продубити у наредном периоду.

Бошковић је нагласио да Црна Гора, као пуноправна НАТО чланица, тежи унапређењу билатералне сарадње у домену одбране, како са савезничким земљама, тако и партнерима. Он се захвалио Либерману на претходно указаној подршци, те изразио очекивање да ће два министарства одбране ојачати сарадњу у доменима цyбер одбране, војно-обавјештајних и безбједносних послова, као и модернизације и опремања оружаних снага.   

Министар Бошковић је информисао колегу Либермана о актуелним плановима Министарства одбране на пољу модернизације и опремања Војске Црне Горе, са посебним фокусом на набавке које имају за циљ да унаприједе постојеће капацитете црногорског одбрамбеног система у складу са највишим стандардима. Бошковић је нагласио да ће Црна Гора, као НАТО чланица наставити да активно промовише политику „отворених врата“, уз подршку земљама аспирантима за чланство у Алијанси.

Либерман је честитао Бошковићу на оствареном успјеху у области реформи у оквиру евроатлантских интеграција, наглашавајући да Црна Гора представља фактор стабилности у региону Западног Балкана. Либерман је изразио увјерење да ће се билатерална сарадња двије земље унаприједити у областима од обостраног значаја.

Бошковић и Либерман потписали су Меморандум о разумијевању између Министарства одбране Црне Горе и Министарства одбране Државе Израел о сарадњи у области одбране. Ријеч је о оквирном документу на основу којег ће бити омогућена конкретнија сарадња у областима као што су заједничка војна обука, војна доктрина и безбједносна политика, размјена информација и обука у области антитероризма, цивилно-војних односа и едукације војног и цивилног особља, контроле наоружања и разоружања, војне медицине и слично.

mod

Министар Бошковић са министром одбране Израела, Авигдором Либерманом

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?