Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Одржана сједница Координационог одбора за праћење имлементације спровођења Стратегије за трајно рјешавање питања расељених и интерно расељених лица са посебним освртом на област Коник

Објављено: 07.03.2018. 20:46 Аутор: мрсс
Сједница Координационог одбора за праћење имплементације спровођења Стратегије за трајно рјешавање питања расељених и интерно расељених лица, са посебним освртом на област Коник одржана је данас, 07. марта 2018. године. Сједницу је отворио министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић.

mrss
Стратегија за трајно рјешавање питања расељених и интерно расељених лица у Црној Гори са посебним освртом на област Коник 2017-2019 године, донешена је са циљем рјешавање питања расељених и интерно расељених лица на трајан и одржив начин, кроз локалну интеграцију или добровољни повратак, у сарадњи са међународном заједницом и у складу са међународним стандардима и принципима. 

Поштујући лични избор расељених, Стратегијом су дефинисана два могућа рјешења овог питања - локална интеграција у црногорско друштво и право на повратак у државу поријекла.

Кад је у питању локална интеграција расељених, предвиђене су активности на плану обезбјеђивања правног статуса, смјештаја и једнаког приступа образовању, здравственој заштити, тржишту рада, социјалној и дјечјој заштити и остваривању права на становање, док се повратак заснива на принципу добровољног повратка у државу поријекла.

На сједници Координационог одбора усвојен је Извјештај о реализованим мјерама и активностима за 2018. годину као и Предлог Акционог плана за 2018. годину, за имплементацију Стратегије.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?