Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Двадесетшеста акција у борби против ОКГ: Претреси на осам локација; одузети оружје, муниција, возила и средства комуникације; једно лице лишено слободе

Објављено: 07.03.2018. 21:12 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Сектора криминалистичке полиције и службеници Центра безбједности Херцег Нови и одјељења безбједности Тиват и Котор су, поступајући сходно наредбама судије за истрагу Основног суда у Херцег Новом и Основног суда у Котору, спровели двадесетшесту акцију у оквиру рада Оперативног штаба „Бока“, а у наставку активности које се предузимају у циљу борбе против организованих криминалних група. У оквиру ових активности врше се претреси на локацијама које користе чланови организованих криминалних група, безбједносно интересантна лица и њима блиска лица. Данас су извршени претреси на осам локација.

Претресом локација које користи безбједносно интересантно лице Д.М. (46), држављанин Републике Србије, стално настањено у Тивту, пронађено је и одузето: пиштољ у илегалном посједу, четири пиштољска метка, ручна бомба и мачета. Претресом просторија које користи М.Р. (48), који није безбједносно интересантно лице али је на основу оперативних сазнања постојао разлог за претрес просторија које користи, пронађено је и одузето: пиштољ са истеклим оружним листом издатим на име другог лица, два оквира са укупно 14 метака истог калибра као и пронађени пиштољ, још 13 метака такође истог калибра и пет метака за други пиштољ односно за пиштољ другог калибра. Претресом просторија које користи безбједносно интересантно лице Д.П. (59) пронађено је и одузето: пиштољ са истеклим оружним листом на његово име, шест мобилних телефона, таблет, више СИМ картица и УСБ меморија и електрошокер, а од њега су такође привремено одузета и три путничка моторна возила ради провјера.

Осим наведеног од још једног лица, Д.Р, је такође привремено одузето возило ради провјере. Поред тога од још неколико лица су одузета средства комуникације.

У службене просторије ради криминалистичке обраде приведено је више лица.

На основу консултација обављених са надлежних тужилаштвом полицијски службеници су лишили слободе Д.М. због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Након саслушања код надлежног тужиоца, тај тужилац је за ово лице донио рјешење о задржавњу у службеним просторијама до привода надлежном судији за истрагу.

Против М.Р. је надлежном тужиоцу поднијета кривична пријава у редовном поступку, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Такође, против М.Р. биће поднијета и прекршајна пријава због почињеног прекршаја у вези са Законом о оружју.

Полицијски службеници ће против Д.П. поднијети прекршајну пријаву због почињеног прекршаја у вези са Законом о оружју.

Службеници Управе полиције, у активностима које спроводе у борби против организованог криминала а које координира Сектор криминалистичке полиције су до сада, у 26 акција која су спроведене од почетка октобра прошле године, укључујући и наведену акцију, извршили претресе на 350 локације на југу и сјеверу и у централној регији, и то на локацијама које користе чланови ОКГ, безбједносно интересантна лица и њима блиска лица. Приведен је велики број лица. Одузети су ватрено оружје и муниција, хладно оружје, скупоцјени аутомобили, дрога, средства комуникације, уговори и друга документа, новац и друге ствари. Више лица је лишено слободе због кривичних дјела у вези са зеленаштвом, илегалним посједовањем оружја и злоупотребом опојних дрога. Све што је одузето биће вјештачено у Форензичком центру ради утврђивања поријекла односно евентуалне повезаности са почињеним кривичним дјелима.

Активности полиције на откривању, спрјечавању и сузбијању организованог криминала се настављају.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?