Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе представљена на највећој туристичкој берзи “ИТБ 2018” у Берлину (ВИДЕО)

Објављено: 08.03.2018. 15:29 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

На сајму ИТБ у Берлину Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са ресорним министарством и партнерима, представља туристичку понуду Црне Горе.

Црногорску делегацију предводи Дамир Давидовић, државни секретар у Министарству одрживог развоја и туризма. Државни секретар Давидовић и директорица НТОЦГ, Жељка Радак Кукавичић са сарадницима, одржали су низ састанака са представницима туристичке привреде земаља њемачког говорног подручја, али и других тржишта имајући у виду да је ИТБ најпосјећенији туристичка берза која окупља представнике институција, организација и привреде из преко 180 земаља. Поред састанака са компанијама са којим је већ успостављена сарадња, биће одржани састанци са представницима туроператора Аллтоурс из Њемачке, СТ Wорлд из Јапана, ИТАКА из Пољске, као и са представницима организација и удружења из области туризма као што је Герман Цараваннинг Институте. На састанцима се разговара о заједничким маркетинг активностима на овим тржиштима.

Сајам се одржава од 7. до 11. марта, а дан уочи сајма Национална туристичка организација Црне Горе је, по први пут, учествовала на догађају ТравМедиа - Интернатионал Медиа Маркетплаце (ИММ) који је окупио представнике туристичких организација, привреде и медија. Представник НТОЦГ имао је више од 25 састанака са представницима реномираних медија из Њемачке, Аустрије и Швајцарске, између осталих и са представницима штампаних медија Берлинер Моргенпост, Хамбургер Абендблатт и Мериан, као и радио станица рбб и СWР.
Ове године на црногорском штанду промовишу се и нове “зелене понуде” које су резултат пројекта “Тоwардс лоw Царбон Тоурисм” који реализује УНДП, у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма и Националном туристичком организацијом Црне Горе. У питању су смјештајни објекти који су носиоци ЕУ Ецо лабел и Травел Лифе ознака квалитета.

Црногорски штанд посјетио је и амбасадор Црне Горе у СР Њемачкој, Ранко Вујачић.

Њемачко тржиште је једно од највећих емитивних тржишта са преко 60 милиона туриста годишње. Према подацима туристичких агенција, интересовање њемачких туриста за Црну Гору и даље расте.
За тржиште Њемачке Монтенегро Аирлинес, поред већ постојећих линија за Франкфурт и Дизелдорф, уводи нове линије из Тивта за Лајпциг и Минхен. Нискобуџетна авио компанија Wизз Аир лети за Меминген, а Рyан Аир за Берлин, преко цијеле године два пута недељно.
Црну Гору је у 2017. години посјетило 57.472 туриста из Њемачке (13,6% раст), док је број остварених ноћења 309.147 (раст од 9,5% у односу на 2016). У укупној структури туристичког промета Њемци учествују са 3,1 % у укупном броју туриста, односно око 2,8 % у укупном броју ноћења.

На штанду Националне туристичке органиазације Црне Горе туристичку понуду представљају локалне туристичке организације Бара, Будве, Херцег Новог, Котора, Подгорице, Тивта и Улциња, хотелске компаније ХГ „Будванска Ривијера“, ХГ „Монтенегро Старс“, „Бепплер & Јацобсон Монтенегро“, „ЦентреВилле Хотел & Еxпериенцес“, „Регент Порто Монтенегро“, „Тхе Цхеди Луштица Баy Монтенегро”, “Карисма Хотелс & Ресортс“, “Лазуре Хотел & Марина”, туристичке агенције „Адриа ДМЦ“, „Еxплорер ДМЦ“, „Талас Монтенегро ДМЦ“, “Глобтоур Монтенегро”, национални авиопревозник „Монтенегро Аирлинес“ и „Липска пећина“.

ИТБ сајам туризма највећа је туристичка берза у Европи. Више од педесет година испуњава свјетске стандарде у пословању и сваке године привлачи све већи број посјетилаца. Међународни карактер ове манифестације потврђује више од 10.000 иностраних излагача из 187 земаља.

Видео материјал са сајма доступан је на www.инфобиро.тв


Национална туристичка организација Црне Горе




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?