Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Рибари из Бара, Улциња и Будве упознати са мјерама подршке за ову годину

Објављено: 08.03.2018. 21:30 Аутор: МПРР
Привредним рибарима и узгајивачима са територија општина Будва, Бар и Улцињ представљене су мјере Агробуџета за 2018. годину. Презентацији је присуствовао велики број заинтересованих рибара.

Услове, критеријуме и начин пријављивања за агробуџетску подршку за сектор рибарства и марикултуре присутнима су презентовали представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја. Рибари су имали прилику да се упознају са предметима подршке, условима за остваривање подршке, а ближе је појашњено шта од документације им потребно за подношење захтјева за сваку од агробуџетских мјера.

Посебна пажња била је посвећења новинама у односу на претходну годину, као и процедурама реализације јавних позива, а кроз дискусију присутни су имали прилику да отклоне све недоумице када су у питању јавни позиви.

Посебно је било интересовање представника малог обалног риболова.

Након завршених презентација, рибари су били у прилици да разговарају са представницима Дирекрората за рибарство о текућим питањима и плановима заједничког дјеловања у овој години, у циљу рјешавања проблема и даљег унапређења амбијента за њихово пословање.

У 2018 години сектрор рибарства се као и годинама уназад подржава кроз два програма и то: развој сектора морског рибарства и марикултуре и развој сектора слатководног рибарства и аквакултуре. Програм подршке креиран је у складу са Стратегијом рибарства Црне Горе 2015- 2020, као и правилима Заједничке рибарске политике. Обезбијеђена су средства у износу од 1.043.000€, што је повећање од 135% у односу на прошлу годину. Поред подршке професионалним рибарима и унапређењу сектора марикултуре, посебна пажња ће се посветити мјерама за одрживо управљање и очување ресурса рибе и других морских организама. Подржаће се набавка и инсталација неопходне опреме за мјеста првог искрцаја дуж наше обале, успостављање електронског система прикупљања података и сљедљивости у малом обалном риболову.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?