Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Туроператори из Кине у студијској посјети Црној Гори

Објављено: 09.03.2018. 18:07 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
У организацији Националне туристичке организације Црне Горе, а у сарадњи са Европском комисијом за путовања (ЕТЦ) и Туристичком организацијом Србије, група туроператора из Кине борави у студијској посјети Црној Гори, у периоду од 8-11. марта.

Ријеч је о представницима туроператора: Зхејианг Евербригхт Галаxy Травел Цо, Цхина Травел Сервице оф Схенyанг, Схангхаи Браво Интернатионал Травел Сервице, Беијинг Беиqуи Травел Сервице, Цоунтрy Холидаyс Беијинг, Интернатионал Травел Сервице Инцорпоратед, Цхина Интернатионал Травел Сервице Беијинг, Хуана Интернатионал Травел Сервице, Тонгцхенг Интернатионал Травел Сервице, Схангхаи Wанда Интернатионал Травел Сервице и Беијинг Xинту Интернатионал Травел.

Уз подршку локалних туристичких организација и партнера, гости из Кине, првог дана посјете били су у прилици да се упознају са понудом Главног града, гдје су обишли неколико хотела и вински подрум Шипчаник, док су у наставку посјете планирани обиласци Будве, Тивта, Котора, Бара, Улциња и Националног парка Дурмитор.

У сарадњи са Црногорским туристичким удружењем планирана је и пословна радионица са представницима туристичких агенција из Црне Горе.

Да је интересовање кинеских туриста за Црну Гору као туристичку дестинацију у порасту показује и податак да смо претходне године забиљежили готово двоструко већу посјету са тог тржишта у односу на 2016. годину. Очекује се да ће се тај позитиван тренд наставити и у овој години, као и да ће ова студијска посјета резултирати одлуком некога од присутних туроператора да у своје каталоге уврсти Црну Гору.

Национална туристичка организација Црне Горе последњих година интезивно промовише туристичку понуду Црне Горе на тржишту Кине кроз заједничке наступе са Туристичком организацијом Србије и заинтересованим партнерима. Трендови у међународним кретањима, активности конкуренције као и препоруке Европске комисије за путовања (ЕТЦ) предлажу овакве начине повезивања на удаљеним тржиштима. Промоција туристичке понуде Црне Горе на овом тржишту одвија се и кроз индивидуалне састанке са медијима и туроператорима, путем бројних студијских посјета.посредством ПАТА-е (Пацифиц Асиа Травел Асоциатион), чија је Национална туристичка организација Црне Горе чланица.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?