Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Расвијетљено осам кривичних дјела из области имовинских деликата; надлежном тужилаштву процесуирано седам лица

Објављено: 09.03.2018. 20:59 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње на откривању, расвјетљавању и доказивању кривичних дјела из области имовинских деликата, извршених на територији Општине Никшић, у фебруару и првој половини марта 2018. године, расвијетлили и надлежном тужилаштву процесуирали седам лица за која се сумња да су починила осам кривичних дјела, и то шест кривичних дјела тешка крађа, кривично дјело крађа и кривично дјело прикривање.

Наиме, службеници ЦБ Никшић су расвијетлили четири кривична дјела тешка крађа и кривично дјело прикривање и том приликом надлежном тужиоцу уз кривичну пријаву процесуиралии Б.К. (18) и малољетне П.К. (17) и М.В. (17), сва лица из Никшића. Б.К. и малољетни П.К. су, како се сумња, 09.02.2018. године починили кривично дјело тешка крађа на штету „Телеком“ Црна Гора. Полицијски службеници су обавијештени од стране овлашћених лица да се активирао аларм на агрегату репетитора Илино брдо, власништво ове фирме, који се налази у непосредној близини Граничног прелаза Илино брдо. По добијеном обавјештењу на лице мјеста изашли су службеници ЦБ Никшић гдје су затекли два непозната лица како отуђују дизел гориво из наведеног агрегата. Том приликом на лицу мјеста пронађено је више бидона и канистера у којима се налазило око 200 литара дизел горива. Они су лишени слободе и доведени у службене просторије ЦБ Никшић гдје је утврђено да се ради о Б.К. и П.К. Криминлаистичка обрада упућује на сумњу да су Б.К. и малољетни П.К, 01.02.2018. године извршили и провалу на три агрегата власништво фирми „Теленор“, „Т-цом“ и „РДЦЦГ“, који се налазе на базној станици Илино брдо и том приликом отуђили око 500 литара дизел горива. На основу даље криминалистичке обраде, сумња се да су осумњичени отуђено гориво продали малољетном М.В (17) у Никшићу, по цијени од 0,85 центи по литру. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву и надлежни тужилчац за малољетнике у Никшићу који је наложио да се против Б.К. и малољетног П.К. поднесе кривична пријава због основане сумње да су у саизвршилаштву починили четири кривична дјела тешка крађа, а да се против малољетног М.В. поднесе кривична пријава због основане сумње да је починио кривично дјело прикривање.

Надаље, службеници ЦБ Никшић су, на основу обезбијеђених доказа и трагова, а у садејству са Форензичким центром, расвијетлили кривично дјело тешка крађа почињено 22.06.2017. године на штету маркета „Идеа“ у насељу Драгова Лука, и том приликом поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против В.Л. (18) из Никшића, а који је у вријеме извршења кривичног дјела био малољетан. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин извршио провалу радње „идеа“ и отуђио већу количину различитих цигарета.
Службеници ЦБ Никшић су расвијетлили кривично дјело тешка крађа почињено 30.01.2018. године на штету К.Д. и том приликом лишили слободе Т.М. (22) из Подгорице због основане сумње да је починила кривично дјело тешка крађа у саизвршилаштву са Д.К. (33) из Подгорице. Она је, како се сумња, ово кривично дјело починила на начин што је заједно са Д.К. извршила провалу куће и из њене унутрашњости отуђила новац у износу од 3800 еура, два ручна сата и два мобилна телефона.

Надаље, полицијски службеници ЦБ Никшић су надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву против М.Р. (26) из Никшића због основане сумње да је починио кривично дјело крађа на штету Д.Р. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је, 24.02.2018. године, из кафе бара „Годименто“ у улици Народних хероја отуђио новчаник са новцем у износу од 480 еура.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?