Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шеховић и Уљаревић примили побједнике квиза “Спремни за Европу”: Проносите европске вриједности кроз Црну Гору

Објављено: 09.03.2018. 22:08 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Проносите европске вриједности кроз Црну Гору, поручили су побједницима квиза „Спремни за Европу“ министар просвјете др Дамир Шеховић и извршна дирекорица Центра за грађанско образовање (ЦГО) Далиборка Уљеревић, који су данас у просторијама Министарства просвјете примили побједнике квиза “Спремни за Европу“ и њихове менторе.

Квиз је реализовао ЦГО у сарадњи са Министарством просвјете и националним јавним сервисом РТЦГ, а кроз 11 емисија емитован је током јесени 2017. године. Циљ квиза је био пружање доприноса прихваћености и легитимности процеса европских интеграција у Црној Гори као и подизање нивоа знања, информисаности и заинтересованости средњошколаца за Европску унију, начин њеног функционисања и јавне политике.

Министар је честитао побједницима ријечима да су показаним резултатима промовисали себе, своје школе и знање на које ћемо рачунати на путу европских интеграција.

Он је изразио задовољство због успјешне реализације Квиза, који је усмјерио пажњу јавности, а нарочито наше омладине, на теме важне за будућност Црне Горе.

У току састанка, Шеховић је упознао ученике са настојањима Министарства да награђује и подстиче талентовану дјецу, као и да ће од ове године за све изузетне ученике и наставнике бити доступан Фонд за квалитет и таленте.

Такође, он је захвалио ЦГО-у на покретању овако важног пројекта и националном јавном сервису - РТЦГ за подршку, истакавши да се нада да ће се овај и слични пројекти наставити.

Дирекорица Центра за грађанско образовање (ЦГО) Далиборка Уљеревић честитала је побједницима Квиза и захвалила Министарству просвјете за подршку и одличну сарадњу у оквиру овог пројекта.

Она је рекла да овим квизом није само побољшано знање ученика о европским интеграцијама, већ се кроз њега промовисао дух европских вриједности, са циљем да дио онога што нам доноси Европска унија заживи у црногорском друштву.

Она је рекла да овај квиз није привукао пажњу само црногорске јавности, већ и држава у реиону које су квиз препознале као извор информација за њихове средњошколце.

Ученици и ментори подијелили су своје утиске из Квиза закључујући да је атмосфера на снимању била подстицајна и пропраћена новим стеченим пријатељствима. Побједнички тим, Средња мјешовита школа „Бећо Башић“ из Плава, подијелио је искуства из студијске посјете Бриселу, што је била њихова награда.
Министар је овом приликом свим ученицима и менторима уручио пригодне поклоне, а другопласираној екипи рачунаре.

Састанку су присуствовали чланови првопласиране екипе из Плава: Едис Маркишић, Жељко Болевић, Енес Маркишић и менторка Асмина Омерагић, затим другопласирана екипа Гимназије „Панто Малишић“ из Берана у саставу: Бобана Сенић, Владимир Милетић и Младен Јокић са ментором Драганом Бубањом, као и трећепласирана екипа из которске Гимназије у саставу: Марија Рајман, Катарина Живковић и Андреа Павићевић са ментором Младеном Живковићем.

ПР Служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?