Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић у Општини Андријевица: Министарство подржава иницијативе које долазе из Андријевице

Објављено: 10.03.2018. 19:11 Аутор: мку
Министар културе Александар Богдановић посјетио је Општину Андријевица и разговарао са предсједником Општине Срђаном Машовићем и његовим сарадницима.

На састанку су представљени пројекти и програми који се реализују у оквиру Центра за културу и спорт "Михаило Лалић".

Министар Богдановић је истакао да Министарство културе подржава иницијативе које долазе из Општине Андријевица и позвао руководство да додатно интензивира активности у области културе. У томе ће, како је истакао Министар, помоћи и Министарство културе, заједно са националним установама, које ће у наредним мјесецима креирати и имплементирати репертоар својих програма у општинама на сјеверу, укључујуци и Андријевицу.

Предсједник Општине Машовић је оцијенио да су инфраструктурни и технички услови у Центру за културу одлични за реализацију разноврсних садржаја, с обзиром на то да је у његову реконструкцију и опремање Влада раније улозила 150.000 еура.

Разговарано је о Спомен дому Михаила Лалића који је Општина Андријевица основала у част овог истакнутог књижевника. Договорено је да Министарство и Општина дефинису пројекат санације и уређења објекта, како би кућа посвецена овој, за културу и историју Црне Горе важној личности, постала мјесто окупљања умјетника и средиште бројних културних програма.

Министар Богдановић и предсједњик Машовић су разговарали и о заштити културне баштине Андријевице и навели да ће Центар за културу у овој години реализовати пројекат санације спомен-обиљежја у кругу Спомен-парка Књажевац, за који ће Министарство културе издвојити потребна средства.

Министар је истакао значај и потенцијал који сјевер Црне Горе има и навео како ће подрска Владе и Министарства културе у наредном преиоду бити јос снажнија за пројекте који се у овом региону реализују.











Да ли вам је садржај ове странице био од користи?