Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Лишен слободе због КД напад на службено лице у вршењу службене дужности

Објављено: 12.03.2018. 20:25 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица лишили су слободе С.К. (21) због сумње да је починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности. Он је кривично дјело, како се сумња, починио у Булевару Саве Ковачевића у Подгорици када је полиција интервенисала по позиву грађана за нарушавање јавног реда и мира. С.К. је, прије него што је полиција дошла, сходно изјавама присутне групе младића који су затечени на лицу мјеста, ногом поломио улазна врата на улазу зграде и задобио посјекотину на нози. Осумњичени је, након указивања љекарске помоћи и полицијских мјера и радњи, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужиоцу.

Наиме, С.К. је, како се сумња, кривично дјело починио 11.03.2018. године око 01,45х у Булевару Саве Ковачевића у Подгорици на начин што је, у алкохолисаном стању, прво непримјереним ријечима вријеђао службенике ЦБ Подгорица, да би након тога и физички насрнуо на њих, настојећи да им зада и ударце песницом, због чега је лишен слободе и приведен у Центар безбједности Подгорица.

Претходно је Дежурна служба ЦБ Подгорица запримила више телефонских позива од стране грађана да је на наведеној адреси у току нарушавање јавног реда и мира. На лицу мјеста полицијски службеници су затекли пет лица, при чему су четири лица покушавала да обуздају једно лице. Од стране полицијских службеника лицима је издато наређење да престану са нарушавањем јавног реда и мира, након чега су М.М. (16), А.М. (18), Л.Т. (21) и М.П. (18) поступили по наређењу полицијских службеника, док се С.К. (21), сумња се, оглушио о наређење, вријеђајући службенике ЦБ Подгорица а потом је и насрнуо на њих покушавајући да им зада ударце песницом у предјелу тијела.

Полицијски службеници су, да би савладали физички напад од стране С.К. и лишили га слободе, овом лицу уз употребу средстава принуде – физичке снаге ставили средства за везивање, али је он наставио да их вријеђа упућујући им псовке а такође том приликом је полицијским службеницима упутио и озбиљне пријетње по живот и тијело говорећи им између осталог да ће их лишити живота, при чему је константно пружао јак активни отпор.

Службеници ЦБ Подгорица на лицу мјеста су упознати од групе младића да их је С. К. напао и да су они покушавали да га смире, јер је био у видно алкохолисаном стању, којом приликом је ударио ногом у стакло на улазним вратима у Булевару Саве Ковачевића и поломио га, при чему је задобио посјекотину на десној нози, због чега му је указана љекарска помоћ у Клиничком центру Црне Горе у Подгорици, гдје су му констатоване лакше тјелесне повреде.

Приликом спровођења С.К. је наставио са агресивним поступцима, настављајући да пријети полицијским службеницима и да их вријеђа.

На лице мјеста изашла је екипа за увиђаје ЦБ Подгорица која је фотографисала лица мјеста и сачинила фотоелаборат.

Са предметним догађајем упознат је државни тужилац у ОДТ у Подгорици који се, након упознавања са прикупљеним информацијама, изјаснио да се С.К. лиши слободе због сумње да је извршио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности. Он је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужиоцу, због основане сумње да је починио наведено кривично дјело.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?