Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: У Шведској лишен слободе осумњичени који се потраживао међународном потјерницом НЦБ Интерпол Подгорица у оквиру међународне полицијске акције „Мак / Хунт“

Објављено: 13.03.2018. 16:31 Аутор: УП
Полиција Краљевине Шведске је јуче у Штокхолму лишила слободе Ј.Х. (39) из Улциња, по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица. Ово лице се потраживало у оквиру акције „Мак / Хунт“ коју су у октобру 2015. године заједнички реализовале полиције Црне Горе и Хрватске.

Наиме, полиција Шведске је, 12.03.2018. године, лишила слободе Ј.Х. по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица, расписаној на основу наредбе Вишег суда у Подгорици ради вођења кривичног поступка у нашој држави због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Слиједи комуникација између надлежних органа двије државе ради екстрадиције овог лица Црној Гори.

Подсјећамо да су службеници Управе полиције МУП-а Црне Горе – Одсјека за борбу против дроге, 22. октобра 2015. године, по налогу Специјалног државног тужилаштва и у сарадњи са Полицијом и Тужилаштвом Републике Хрватске, реализовали вишемјесечну полицијску акцију која је на нашој територији спровођена под кодним називом „Мак“ а у Хрватској под називом „Хунт“ (Хант).

Међународна акција „Мак / Хунт“ је била усмјерена на откривање, сузбијање и пресијецање ланца међународног кријумчарења наркотика, а током њеног спровођења на територији обје државе пронађено је и одузето: 3.3 кг кокаина (Хрватска), 1.55 кг хероина (Црна Гора), 21 кг марихуане типа сканк (Црна Гора), пола килограма хашиша (Хрватска), 800 таблета екстазија (Хрватска), 100 грама опојне дроге амфетамин (Хрватска) и 1 кг смјеше која служи за мијешање са хероином (Црна Гора).

Кривичне пријаве су тада поднијете против укупно 29 лица – 18 лица у Црној Гори и 11 лица у Хрватској. Кривична пријава је тада поднијета и против Ј.Х. за којим је затим и расписана међународна Интерполова потјерница НЦБ Интерпол-а Подгорица на основу које је Ј.Х. и лишен слободе у Шведској.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?