Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САД донирале 550.000 еура за реконструкцију четири објекта: Почели радови на школи у Биочу

Објављено: 13.03.2018. 18:28 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

ЈУ ОШ “Сутјеска” у Подгорици, ЈУ ОШ "18.октобар" у Биочу, ЈУ ОШ "Михаило Жугић" у Пљевљима и ЈПУ "Радмила Недић" у Беранама реконструисаће се из донације САД-а у вриједности од 550.000 еура, а радови су већ почели на школи у Биочу.

Међународним тендером изабран је извођач, те се ускоро очекује почетак радова у ЈУ ОШ “Сутјеска” у Подгорици, а за објекте на Сјеверу радови су предвиђени током љетњих мјесеци.

На ЈУ ОШ "18. октобар" изводи се уклањаје постојећих и изградња нових тоалета, изградња просторија за боравак дјеце предшколског узраста са малом кухињом, замјена свих прозора и подова у фискултурној сали, док ће се у ЈУ ОШ "Сутјеска" реновирати кров.

У ЈПУ "Радмила Недић" планирано је комплетно реновирање крова, замјена прозора и поправке на фасади. То је предвиђено и за ЈУ ОШ "Михаило Жугић" у којој ће се, поред тога, уредити зидови, подови, фасада, замјенити електричне инсталације.

Ова вриједна донација била је једна од тема недавног састанка министра просвјете др Дамира Шеховића и амбасадорке САД-а у Црној Гори Њ.Е. Маргарет Ен Уехаре на којем је наглашено да су САД посвећене побољшању услова у којима уче црногорски ђаци.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?