Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Осумњичени за убиство у покушају извршено синоћ у Подгорици пронађен и лишен слободе у кратком року

Објављено: 13.03.2018. 20:01 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Станице криминалистичке полиције за сузбијање крвних деликата и насиља у породици Центра безбједности Подгорица лишили су синоћ слободе В.В. (33) из Подгорице, због сумње да је исте вечери, на штету Д.У, починио кривично дјело убиство у покушају. Он је кривично дјело, како се сумња, починио у свом стану у Подгорици. Њега су, сходно опису којим су располагали и који су колегама јавили службеници ЦБ Подгорица, зауставили службеници Групе за обезбјеђење личности и објеката Сектора за обезбјеђење личности и објеката а потом га предали службеницима ЦБ Подгорица.

Наиме, Дежурна служба ЦБ Подгорица је, 12.03.2018. године око 20,30 часова, обавијештена од стране Службе хитне медицинске помоћи у Подгорици да се код њих налази Д.У. са повредама из насиља. Након указане прве помоћи Д.У. је транспортован у Ургентни блок Клиничког центра. Службеници ЦБ Подгорица су у просторијама Ургентног блока обавили разговор са љекаром који се није прецизно изјаснио о тежини повреда, али је констатовао да је Д.У. задобио повреде у виду убодне ране у предјелу грудног коша дубине 7 – 8 цм, усљед чега је изгубио већу количину крви, и да има више раздеротина у предјелу главе.

Након обавјештења Дежурне службе ЦБ Подгорица да је дошло до повређивања једног лица и да се потражује мушко лице чији је дјелимични опис дат, службеници Интервентног тима Групе за обезбјеђење личности и објеката су на подручју Подгорице, у дијелу града Преко Мораче, зауставили и легитимисали В.В. код којег су приликом прегледа пронашли нож – бритву са траговима крви, а коју је ово лице, како се сумња, користило приликом извршења кривичног дјела.

О наведеном догађају је упознат државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, који је овластио полицијске службенике да предузму увиђајне мјере и радње.

На основу криминалистичке обраде сумња се да је В.В. претходно, наведене вечери, у свом стану у Подгорици, након краћег вербалног и физичког конфликта, оштећеном Д.У. ножем нанио једну убодну рану у предјелу грудног коша.

Осумњичени В.В. је данас, 13.03.2018 године, уз кривичну пријаву приведен надлежном државном тужиоцу у ВДТ у Подгорици, због основане сумње да је починио наведено кривично дјело.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?