Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са амбасадором Урбаном: Одбрамбена сарадња Црне Горе и Чешке Републике може се додатно интензивирати

Објављено: 14.03.2018. 16:36 Аутор: мод

Министар одбране Црне Горе Горе, мр Предраг Бошковић састао се данас са амбасадором Чешке Републике у Црној Гори, Карелом Урбаном.

Амбасадор Урбан је упутио честитке министру Бошковићу на изузетном доприносу Министарства одбране Црне Горе у остваривању спољнополитичких приоритета Црне Горе као што је чланство у НАТО, нагласивши да то не доноси добробит само за нашу земљу, већ и за цјелокупну европску заједницу. Он је апострофирао и да је Црна Гора виђена као фактор стабилности на Балкану, истичући безрезервну подршку Чешке Републике за њено будуће чланство у Европској Унији.

Министар Бошковић је саопштио да ће се Црна Гора залагати за очување мира и стабилности у региону, као и за промовисање политике отворених врата НАТО-а, нагласивши став да је будућност земаља Западног Балкана апсолутна интегрисаност у Европској Унији и НАТО-у.

Бошковић је додао да Црна Гора тежи продубљивању сарадње, како са савезницима, тако и са међународним партнерима. У том смислу, додатно је нагласио да се одбрамбена сарадња Црне Горе и Чешке Републике може интензивирати, нарочито на подручјима од заједничког интереса.

Министар је информисао амбасадора Урбана  о стратешким плановима развоја Министарства одбране Црне Горе, актуелној међународној и сарадњи са НАТО структурама, доприносу Црне Горе колективном систему безбједности, стратешком планирању, као и развоју људских ресурса у црногорским одбрамбеним структурама.

mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?