Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пољопривредним произвођачима са Цетиња представљен ИПАРД јавни позив

Објављено: 14.03.2018. 23:22 Аутор: МПРР

MPRRПрви ИПАРД јавни позив за коришћење средстава бесповратне подршке представљен је пољопривредним произвођачима са подручја Пријестонице Цетиње.

Представници министарства су заинтересованим пољопривредним произвођачима представили позив и објаснили процедуре за пријављивање на јавни позив. Пољопривредни произвођачи су упознати да могу да конкуришу са пројектима за изградњу и реконструкцију објеката, куповину опреме и механизације, подизање винограда, воћњака, уређење инфраструктуре на газдинствима итд. Пољопривредни произвођачи су информисани да је прихватљив износ трошкова од 10.000€ до 500.000€ а да подршка износи од 50% до чак 70% прихватљивих трошкова.

Пољопривредни произвођачи из Пријестонице су највише били заинтересовани за изградњу објеката на газдинствима у области сточарства, рјешавање питања стајњака, подизање винограда и уређење економског дворишта и рјешавање питања водоснадбијевања газдинства ради ширења производње. Представници министарсва су објаснили присутним која документација им је потребна, као и како и гдје је могу прибавити.

Пољопривредницима су појашњени почетни критеријуми које морају испунити а посебно у сектору сточарства и производње млијека као и за виноградаре гдје је почетни услов 0,5 ха под виновом лозом.

Произвођачи су информисани да се сви потребни обрасци везани за аплицирање на пројекат могу преузети са интернет страници Министарствства пољопривреде и руралног развоја, као и интернет страници која је успостављена посебно за ИПАРД програм – www.ипард.гов.ме. Обрасци се могу преузети и у регионалним канцеларијама одјељења за савјетодавне послове у области сточарства и у биљној производњи, као и у канцеларијама Министарства.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?