Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић са члановима Државне комисије за праћење ревизије у Народном музеју: Од Државне комисије се очекују значајни резултати

Објављено: 15.03.2018. 00:30 Аутор: мку
Министар културе Александар Богдановић састао се данас са члановима Државне комисије за надзор над поступком ревизије музејског материјала и музејске документације Јавне установе Народни музеј Црне Горе.

Предсједник Комисије др Александар Чиликов упознао је министра Богдановића са темама о којима је разговарано и закључцима са прве сједнице Комисије одржане 9. марта на Цетињу. Како је истакао предсједник Комисије Чиликов, утврђена је методологија на основу које ће Комисија вршити мониторинг над ревизионим поступком у Народном музеју и договорени наредни кораци у поступку.

Министар Богдановић је истакао да се од Државне комисије очекује значајна улога у овом процесу и да је увјерен да ће резултати до којих ћемо доћи коначно приказати стварно стање у музејским поставкама Народног музеја. Министар је поновио да је стратешки циљ Владе да се у што скоријем року ово питање ријеши и истакао да Министарство културе стоји у потпуности на располагању, како кадровски тако и технички за потребе рада Комсије.

Поновљена је обавеза полугодошњег извјештавања Владе о резултатима рада Државне комисије, али и истакнуто да је од изузетне важности и редовно информисање јавности, које ће бити омогућено организовањем прес конференција на којима ће чланови Комисије говорити о току поступка.

Државну комисију формирала је Влада Црне Горе, са задатком да врши надзор над поступком ревизије музејског материјала и музејске документације организационих јединица Јавне установе Народни музеј Црне Горе (Етнографски музеј, Умјетнички музеј, укључујући и Црногорску галерију умјетности "Миодраг Дадо Ђурић", Историјски музеј, укључујући и Музеј краља Николе, Његошев музеј, као и родне куће краља Николе и Његоша, на Његушима) и утврди стање, број и вриједности музејског материјала.

Предсједник Државне комисије је др Александар Чиликов, а чланови: Виолета Вујисић, начелница Дирекције за унутрашњу контролу над заштитом тајних података у Министарству унутрашњих послова; Јелена Кривокапић, самостална савјетница ИИ у Кабинету министра унутрашњих послова; Сенад Црновршанин, начелник Дирекције за нормативне послове и праћење прописа из области локалне самоуправе у Министарству јавне управе; Лидија Машановић, начелница Дирекције за ИПА и друге међународне пројекте у Министарству правде; Предраг Малбаша, дипл. археолог; Анђе Капичић, дипл. историчарка умјетности; Надежда Јабучанин, дипл. етнолог; Силвана Радоњић, дипл. правница.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?