Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица добила наткривени ватерполо базен

Објављено: 15.03.2018. 14:02 Аутор: Министарство спорта

“Наткривањем ватерполо базена грађанима смо пружили нови садржај који није био само питање потребе, већ и ствар опште културе главног града наше државе да има овакав објекат који треба да буде у јавној функцији и употреби“, истакао је градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић на свечаном отврању наткривеног базена у оквиру СЦ „Морача“.

Ријеч је о веома сложеном захвату и модерном пројектном рјешењу вриједном преко 2 милиона еура, који се по први пут релизује у Црној Гори и чијом реализацијом је  Подгорица добила репрезентативан објекат за развој пливачких спортова.

Изражавајући задовољство што су завршетком овог пројекта створени сви неопходни услови за развој једног од  најтрофејнијих црногорских спортова – ватерпола, градоначелник је истакао да је убијеђен да ће баш у овом базену стасавати нове генерације прослављених црногорских ватерполиста који ће и даље, широм свијета, проносити славу наше земље.

„Поред тога, изградњом овог објекта стварају се могућности за организацију домаћих и међународних ватерполо и пливачких такмичења, чиме ћемо допринијети промоцији и афирмацији потенцијала нашег главног града и државе Црне Горе. Такође, на овај начин јачамо наше капацитете, стварајући веће могућности и за рекреативне активности  у склопу затвореног базена, за све грађане и посјетиоце Подгорице“, рекао је Градоначелник.

Он је нагласио да је градска управа свјесна значаја спорта и чињенице да је Подгорица универзитетски град, град младих, град спортиста, те да ће наставити да реализује пројекте који отварају нове развојне могућности у овој области.

“Један од њих је у току – у непосредној близини базена изводе се радови на изградњи мултифункционалне сале за дворанске спортове попут кошарке, одбојке, рукомета, малог фудбала и борилачких спортова, уз монтажно-демонтажни базен, у оквиру СЦ Морача. Реализацијом овог пројекта, добићемо најљепши објекат те намјене у овом дијелу Европе”, закључио је Стијеповић.

„Подгорица више неће бити само град фудбала,кошарке, рукомета, већ ће од сада постати и град ватерпола, гдје ће, надам се, бити стуб наше ватерполо репрезентације и гдје ће стасавати наши ватерполо шампиони. Ово је пројекат који потврђује прегалаштво управе Главног града који су успјели да уграде све најсавременије свјетске стандарде и да Подгорицу смјесте у оне метрополе које могу да се похвале једним оваквим објектом“ истакао је министар спорта Никола Јановић.

Захваљујући се, у име Владе Црне Горе, свима онима који су у овај пројекат уградили велики труд, велику вољу и жељу да грађани Подгорице добију могућност да промовишу не само пливање и ватерполо, већ и здраве стилове живота и да 12 мјесеци у години имају мјесто гдје могу да се рекреативно баве спортом, министар Јановић је подсјетио да се ове године навршава десет година од освајања прве медаље коју је освојила црногорска ватерполо репрезентација 2008. године у Малаги.

„На тај начин не само што смо исписали златне странице црногорског спорта већ смо исписали и златне странице свјетског спорта. Никада у историји свјетског спорта није се десило да репрезентација која дебитује на првенству уједно то првенство и освоји. Сигуран сам да су у међувремену стасала нека нова дјеца која ће, тамо гдје смо ми стали, наставити, и заједно са својим вршњацима из Никшића, Котора, Будве и Херцег Новог, јуришати поново на европске и свјетске врхове и донијети нама као држави поново најсјајнију медаљу“  закључио је министар Јановић.

Подсјећамо да је за улагања у спорт, Главни град, са партнерима, издвојио у мандату ове управе  око 22 милиона еура. Набројаћу само крупније пројекте, као што су је фудбалски камп са два терена „ФК Ком“ на Златици, изградња два терена „ФК Младост Љешкопоље“, реконструкција стадиона „Трешњица“ и изградња терена са вјештачком травом, изградња модерне Куће фудбала на Старом Аеродрому, Студентске спортске дворане и културног центра. Изграђено је десет нових полигона, а више десетина је у значајној мјери реконструисано. У свим дијеловима града постављене су и 22 мултифункционалне справе за тренинг на отвореном. Такође, у наредном периоду у сарадњи са партнерима, почеће и радови на изградњи потпуно новог терена за тренинг фудбалера са најсавременијим реквизитима у оквиру тренинг кампа на Старом аеродрому.

Вијест преузета са сајта хттп://подгорица.ме/

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?