Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Директорат за ванредне ситуације упозорава на могуће поплаве за дане викенда

Објављено: 15.03.2018. 00:00 Аутор: МУП

Након информације о тренутној хидролошкој и најављеној метеоролошкој ситуацији за дане викенда 16-18. марта 2018. године, као и обиласка потенцијално угрожених подручја од стране службеника Директората за ванредне ситуације, служби заштите и спашавања Главног града Подгорице, Пријестонице Цетиње и Градске општине Голубовци, данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације одржан састанак у циљу анализе свеукупне ситуације са аспекта могућих поплава.

На састанку којем су присуствовали представници Главног града Подгорице, Градске општине Голубовци, Пријестонице Цетиње, Завода за хидрометеорологију и сеизмологију и Директората за ванредне ситуације констатовано је да у петак, суботу и недјељу постоји могућност значајног пораста нивоа Скадарског језера и ријеке Бојане, што може узроковати поплаве у приобалном подручју Скадарског језера и ушћа ријеке Бојане.

Сходно томе, као закључак са одржаног састанка, упућујемо апел грађанима у потенцијално угроженим подручјима од настанка поплава, да предузму превентивне активности на заштити материјалних добара, као и да прате обавјештења која ће припремати надлежни државни органи.

За сјутрашњи дан је заказан састанак Оперативног штаба за заштиту и спашавање са почетком у 10 часова, са којег ће бити издато званично саопштење о наступајућој метеоролошкој ситуацији и евентуалним даљим поступањима.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?