Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Објављено: 15.03.2018. 18:00 Аутор: МУП

Данас је у у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање са циљем што адекватније припреме за одговор на најављену сложену метеоролошку ситуацију. Посебно је апострофирано да се у периоду од петка до понедјељка очекује укупна количина кише од око 200 лит/м2, а у најкишнијим предјелима потенцијално је могућа количина кише од око 300 лит/м2 . Ситуацију ће додатно усложити и јак јужни вјетар са олујним карактером који се очекује у суботу, што може довести до успоравања отицања воде из ријеке Бојане у Јадранско море.

На састанку је договорено да сви субјекти у систему заштите и спашавања подигну ниво спремности за реаговање на најављену метеоролошку ситуацију. У том смислу, наложено је да се одрже сједнице Општинских тимова за заштиту и спашавање, да се сагледају, провјере и припреме расположиви људски и материјални ресурси на подручју општина, као и да се одржава стална комуникација са Оперативним штабом који ће континуирано засиједати наредних дана.

Оперативни штаб још једном апелује на грађане да искористе тренутне повољне временске прилике и предузму неопходне мјере и радње како би могуће посљедице потенцијалних поплава свели на минимум, што се огледа најприје у обиласку и прегледу стања непокретне и покретне имовине, а потом и измјештању покретне имовине на безбједна мјеста. Такође, потребно је извршити подизање електричних уређаја, намјештаја и осталог покућства на сигурна мјеста. У том погледу, препоручујемо грађанима да прате званична саопштења надлежних органа преко средстава јавног информисања и подсјећамо на бројеве за хитне ситуације: 112, 123, 122 и 124.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?