Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Лишен слободе осумњичени за КД насиље у породици или породичној заједници

Објављено: 15.03.2018. 19:11 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су данас, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, лишили слободе лице осумњичено да је починило кривично дјело насиље у породици или у породичној заједници на штету малољетног лица.
Наиме, службеници Станице криминалистичке полиције за сузбијање крвних деликата и насиља у породици ЦБ Подгорица су, 15.03.2017. године, лишли слободе М.Б. (46) из Пећи, настањен у Подгорици због постојања основане сумње да је починио кривично дјело насиље у породици или у породичној заједници на штету свог малољетног сина старог 16 година из Подгорице.
Претходно је Дежурној служби ЦБ Подгорица анонимно пријављено да је у току свађа и да отац физички злоставља сина у њиховој породичној кући у Подгорице.
Након примљеног обавјештења на лице мјеста је упућена полицијска патрола. Полицијски службенци су по уласку у породичну кућу затекли малољетног шеснаестогодишњака који је био видно узнемирен и уплакан. Његов отац М.Б. је приведен у службене просторије док је малољетни шеснаестогодишњак возилом Службе хитне медицинске помоћи превезен у Дјечју болницу ради указивања љекарске помоћи.

Спроведеном криминалистичком обрадом, полицијски службеници су дошли до сумње да је М.Б. свог малољетног сина са улице насилно увео у кућу гдје је наставио да га физички злоставља.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је нложио да се М.Б. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дјело.

Шеснаестогодишњак је предат службеници Центра за социјални рад ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности у циљу заштите његових права и физичког интегритета.

Полиција је захвална на анонимом позиву којим је пријављено насиље у породици. Апелујемо на све савјесне грађане да полицији пријаве сваки види насиља који примјете а посебно онај који се односи на насиље које се спроводи над малољетним лицима.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?