Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у адаптацију планинских катуна за 2018. годину

Објављено: 16.03.2018. 13:27 Аутор: МПРР

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2018. годину, и мјером која подржава диверзификацију економских активности у руралним подручјима, објављује Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у адаптацију планинских катуна за 2018. годину.

Овим Јавним позивом се утврђују услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.

Кроз овај Јавни позив пољопривредни произвођачи имају могућност остваривања права на подршку за адаптацију катуна (колиба) на планинама за пољопривредне произвођаче и њихове породице и регулисање водоснадбијевања (реконструкција постојећих појила, реконструкција постојећих система за појење стоке, као алтернатива природним изворима воде, куповина пластичних цистијерни), у износу до 50% укупно прихватљивих трошкова.

По овом Јавном позиву подржавају се инвестиције у висини од 1.000,00€ до 3.000,00€.

Новина у односу на прошлогодишњи јавни позив је набавка и уградња соларних система за производњу електричне енергије на катунима, гдје могу остварити подршку до 70% прихватљиве инвестиције, а не више од 1.000€. Пољопривредници који желе да добију подршку за набавку соларних панела морају протекле три године бити корисници субвенције за одрживо коришћење планинских пашњака са просјечно 15 условних грла.

Корисници подршке овог Јавног позива, морају бити регистровани у Регистру пољопривредних газдинстава у тренутку подношења Захтјева за одобравање пројекта. Потребно је такође, да су током последње три године остварили право на премије за одрживо коришћење планинских пашњака (2015., 2016. и 2017. године), као и да су ове године уредно предали докуменатцију за остваривање права на поменуте премије.

Детаљније информације о овој врсти подршке, критеријумима које треба да задовоље заинтересовани, као и Захтјеви за одобравање налазе се на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја, а исти се могу преузети и у просторијама Службе за селекцију стоке. Све додатне информације се могу добити путем телефона 020/482-176.

Овдје можете преузети:

Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у адаптацију планинских катуна за 2018. годину.

Захтјев за одобравање пројекта Јавни позив за подршку адаптацији катуна за 2018.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?