Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић у Словенији: Важност даљег јачања регионалне сарадње у борби против криминала и тероризма

Објављено: 16.03.2018. 17:26 Аутор: МУП
Брдо код Крања - Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић на министарској конференцији - КАДРОВИ

Брдо код Крања - Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић - ИЗЈАВА

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић учествовао је данас на министарској конференцији Брдо процеса, на Брду код Крања, коју је отворио предсједник Републике Словеније Борут Пахор.

Тема овогодишењег скупа је била борба против трговине људима. Министар Нухоџић је посебно нагласио потребу усклађеног и синхронизованог одговора земаља региона на проблем трговине људима, кроз унапрјеђење проактивног система откривања случајева трговине људима и заједничке истражне тимове. Истакао је и важност подизања свијести, пружања заштите и подршке жртвама трговине људима, као и јачања сарадње релевантних институција и организација цивилног друштва, у правцу ефикаснијег превентивног дјеловања.

MUPНа маргинама конференције Брдо процеса, одржан је и састанак Комитета министара Конвенције о полицијској сарадњи (ПЦЦ СЕЕ), у оквиру словеначког предсједавања. Министри земаља Југоисточне Европе су указали на значај даљег развоја оперативних механизама за остваривање прекограничне полицијске сарадње у преткривичном поступку.


У том смислу, министар Нухоџић је саопштио да специјалне истражне радње доприносе успјешнијој борби против најкомплекснијих облика организованог криминала и тероризма. Изразио је очекивање да ће досљедна примјена нових техника и метода резултирати интензивнијом полицијско-тужилачком сарадњом, што је од изузетног значаја за реализацију приоритета који су дефинисани у недавно објављеној Стратегији проширења Европске уније на Западни Балкан.


Током састанка Одбора Иницијативе ЕУ за интегрисано управљање на подручју унутрашње безбједности, министри унутрашњих послова су исказали подршку активностима које су предвиђене акционим плановима за борбу против тероризма и насилног екстремизма, тешког и организованог криминала и управљање границама.
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?