Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Обиљежен почетак радова у оквиру реконструкције Дома револуције

Објављено: 16.03.2018. 19:48 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

У Никшићу су јуче званично почели радови у оквиру прве фазе реконструкције Дома револуције. У присуству бројних Никшићана, почетак радова свечано су озваничили министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, предсједник општине Никшић Веселин Грбовић и директор Дирекције јавних радова Алмер Калач.

Како је навео Грбовић, извођач радова је никшићка фирма „Стамбено“, а током прве фазе биће очишћен комплетан објекат са околним простором, санирано око двије хиљаде квадрата равних кровова, затим ће око 800 квадрата спољашњег простора бити поплочано гранитним коцкама, зеленилом, јавном расвјетом и осталом инфраструктуром. Он је изразио наду да ће, у складу са пројектом који је раније урађен, успјети у намјерама да се овај простор стави у функцију. Како је навео, приликом адаптације простора предвиђено је да се ради према посебној стратегији 10+20+70, приликом чега се 70 одсто односи на безбједност корисника, 20 одсто на променаде и неформална мјеста за окупљање а 10 одсто на просторе са јасно дефинисаним програмима који су рађени по принципу засебних цјелина.

Министар Радуловић навео је да ће вриједност комплетне реконструкције Дома револуције износити око 11 милиона еура, те да је у првој фази реконструкције обезбијеђено око 800 хиљада еура. „Увјерен сам да ћемо се максимално трудити да Никшићанима, најприје што можемо, обезбиједимо простор који им је потребан“, казао је министар Радуловић и напоменуо да ће се радити у пет фаза као и да посљедња фаза подразумијева изградњу гараже на платоу поред Дома револуције.

Према ријечима Алмера Калача, веома је важно да је пројекат започет, а у складу са обезбјеђењем средстава ићи ће његова реализација.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?