Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Објављено: 18.03.2018. 00:08 Аутор: МУП
Вечерас је у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање на којој је анализирана тренутна метеоролошка ситуација и стање на терену у општинама које су под повећаним ризиком од настанка поплава.

На састанку је констатовано да је претходних дана систем заштите и спашавања адекватно реаговао, а оно што је посебно наглашено да су грађани у највећем дијелу испоштовали препоруке надлежних органа и служби и на тај начин дали допринос одржавању стабилне ситуације на терену.

Имајући у виду да се већ од вечерас очекује додатно погоршавање метеоролошких прилика Оперативни штаб за заштиту и спашавање и овом приликом апелује на грађане, нарочито на подручју општина са повећаним ризиком од настана поплава да предузму додатне мјере и радње у смислу заштите своје покретне и непокретне имовине. Посебно се апелује на власнике животиња да обрате пажњу на њихово збрињавање.

Сви субјекти у систему заштите и спашавања су у приправности и спремни су да поступају у складу са својим надлежностима, а сходно развоју ситуације на терену.

Оперативни штаб за заштиту и спашавање позива грађане да поштују препоруке надлежних органа и служби и одговорно се односе према њима и на тај начин дају допринос смањењу евентуалних посљедица поплава.


Руководилац Оперативног штаба за заштиту и спашавање
Мирсад Мулић

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?