Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност

Објављено: 19.03.2018. 18:49 Аутор: МУП

Поводом Одлуке Предсједника Црне Горе, г-дина Филипа Вујановића, број: 01-299 од 17.03.2018. године, о расписивању локалних избора за одборнике у Скупштини општине Плужине, за 20. мај 2018. године, сходно овлашћењима из члана 16 Закона о бирачком списку, Министарство унутрашњих послова


обавјештава сљедеће:


-Број бирача у бирачком списку у општини Плужине по коме су одржани претходни избори 16.10.2016. године је 2586;

-Број бирача у бирачком списку за локалне изборе у општини Плужине на дан 17.03.2018. године је 2561;

-Увид у бирачки списак бирач може остварити лично, сваким радним даном у термину од 08 до 14 х, на шалтеру Филијале Плужине, уз важећу личну карту или путну исправу (пасош ).

Приликом непосредног увида, бирач може затражити промјену података уписаних у бирачки списак.

*Бирач може извршити увид у бирачки списак директно и преко интернет портала www.бираци.ме. На том порталу, грађанин уносом броја личне карте или путне исправе може провјерити да ли је у бирачком списку и на којем бирачком мјесту гласа. С обзиром да је тачност адресе на којој грађанин живи важна за тачност бирачког списка, на порталу је остављена могућност подношења електронског захтјева за промјену адресе у оквиру општине у којој има пријављено пребивалиште.


Нумеричко-табеларни приказ података можете преузети овдје.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?