Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Заједничким напорима до унапрјеђења права, заштите и помоћи за најрањивије категорије друштва

Објављено: 19.03.2018. 19:53 Аутор: мрсс
Министар рада и социјалног старања, Кемал Пуришић и генерални директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту Горан Кушевија посјетили су данас, 19. марта 2018. године, општину Мојковац, Центар за социјани рад Мојковац и подручну јединицу Колашин.

На састанку са предсједником општине Мојковац, гдином Ранком Мишнићем, министар Пуришић упознао се са радом општине Мојковац, са активностима у сектору рада, социјалног старања и програмима активне политике запошљавања.

Министар Пуришић и предсједник Мишнић говорили су о доброј сарадњи, улагању заједничких напора и постизању што бољих резултата у областима од јавног интереса и побољшања начина живота у овој општини на сјеверу.

mrss               mrss

У општини Мојковац је уз подршку Министарства рада и социјалног старања отворен Дневни боравак за старе као ванинституционални облик заштите старих лица, који пружа услуге и утиче на побољшање квалитета живота старих лица у локалној заједници, односно општини Мојковац, на градском подручју. На територији општине Мојковац успјешно се спроводи програм „Помоћ у кући за старе“, кроз програм геронтодомаћица, којим се обезбијеђује боља доступност услуга, заштите и помоћи овој категорији друштва.

Још један значајан сервис отворен на територији ове општине је Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју који представља свеобухватан сервис социјалне заштите, који најрањивијим карегоријама пружа комплексан сервис у заштити, промоцији и унапрјеђењу квалитета њихових права и живота.
  
mrss             mrss
 
У циљу социјалне и радне активације незапослених лица из рањивих група Завод за запошљавање и центри за социјални рад потписали су споразум о међусобној сарадњи који подразумијева пружање интегрисаних услуга овим лицима. Циљ споразума је да се кроз сарадњу Завода и центара за социјални рад корисници материјалног обезбјеђења оснаже и развију способности за бољу укљученост на тржиште рада и/или већу социјалну укљученост у друштво. До сада су пружене интегрисане услуге за 15 корисника материјалног обезбјеђења породице, а у наредном периоду ове активности ће се интезивирати.

Министар Пуришић обишао је и Центар за социјални рад Мојковац, Дневни центар за дјецу са сметњама и развоју и Дневни боравак за старе у Мојковцу, као и подручну јединицу центра у Колашину, гдје је са директорицом Соњом Дамјановић разговарао о општем стању и о корисницима материјалних давања на територији ове двије општине.

mrss

Директорица Дамјановић укажала је министру Пуришићу на врло блиску сарадњу који центар, у свом раду, остварује са локалном самоуправом, образовним установама, здравственим установама, Домовима за стара лица “ у Бијелом Пољу и Рисну, Дневним Центром за дјецу са сметњама у развоју у Мојковцу, Дјечјим домом “Младост” Бијела, ЈУ Центром за подршку дјеци и породици у Бијелом Пољу и другим.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?