Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОБАВЈЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ ПРИЈАВЕ НАСТАВНИКА ЗА ПОХАЂАЊЕ КУРСЕВА ОРАЦЛЕ АКАДЕМИЈЕ

Објављено: 20.03.2018. 17:42 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Обавјештавамо Вас да су пријаве за курсеве Орацле Академије завршене, јер су попуњена сва мјеста. Орацле Академија ће омогућити наставницима да похађају курсеве и у наредне двије године. Све заинтересоване кандидате, који сада нису успјели да се пријаве на вријеме, позивамо да прате конкурс за курсеве које ће се реализовати наредне школске године, а који ће бити објављени на сајту Министарства просвјете и на школском порталу.

За ову школску годину пријавило се 90 наставника за похађање курсева по програму Орацле Академије и то 60 наставника за курс "Јава Фундаменталс" и 30 наставника за курс "Датабасе Фоундатионс".

Курс "Јава Фундаменталс" оспособљава полазнике, који имају мало или нимало знања из програмирања, да креирају Јава програме. Полазници курса ће се упознати са концептима објектно-оријентисаног програмирања, терминологијом и синтаксом, као и са свим корацима потребним да се креирају Јава програми употребом интерактивних развојних окружења Алице, Греенфоот и Ецлипсе. Практичне вјежбе су важан дио курса, тако да полазници могу да усаврше програмерске вештине. Алат Алице који служи за једноставно креирање 3Д анимација и алат Греенфоот који служи за једноставно креирање 2Д интерактивних игрица, могу да се примјене у настави информатике већ са ученицима основне школе.

Курс "Датабасе Фоундатионс" уводи полазнике у основне концепте релационих база података. Кроз курс се учи терминологија релационих база података, као и концепт моделовања података. Алат Орацле СQЛ Девелопер Дата Моделер се користи за израду модела, а језик СQЛ се користи за рад са базом података. Алат Орацле Апплицатион Еxпресс пружа могућност практичног рада кроз разне активности. Заступљена је и метода учења кроз пројектни рад, тако да ће полазници креирати пројекат кроз који ће дизајнирати, имплементирати и демонстирати решење у виду базе података за неко пословање или организацију (банка, пошта, школа, продавница...).

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?