Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржано предавање о принципима и развоју е-управе за високо руководни кадар државне управе

Објављено: 20.03.2018. 20:00 Аутор: МЈУ

Предавање на тему "е-Управа - мотор реформе јавне управе" одржано је данас о принципима и развоју е-управе за високо руководни кадар државне управе у организацији Министарства јавне управе и сарадњи са Управом за кадрове.

У уводном дијелу говориле су Милица Јанковић, генерална директорица Директората за електронску управу и информатичку безбједност Министарства јавне управе и Јадранка Ђурковић, помоћница директорице Управе за кадрове.

Циљ предавања је едукација високо руководног кадра и запослених у државној управи о значају и предностима електронске управе, примјени електронских сервиса и правном оквиру који ствара амбијент за унапређење процеса у државној и локалној администрацији.

О темама шта је е-управа, који су то предуслови за њен развој, шта су бенефити, а шта баријере, еУправа у Црној Гори- гдје смо данас и куда идемо, разматрало је 25 учесника на предавању.

Електронска управа је Стратегијом реформе јавне управе 2016-2020 препозната као један од кључних стубова трансформације процеса у јавној управи. Технолошки напредак мора ићи у корак са промјеном свијести сваког запосленог, а нарочито руководећег кадра који има одговорност да препозна значај орјентације Владе Црне Горе ка савременој и сервисно орјентисаној управи.

Министарство јавне управе

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?