Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Секретарка Министарства правде Нада Станишић примила извршну директорицу Центра за ромске иницијативе Фану Делију поводом одржаног Марша

Објављено: 21.03.2018. 23:56 Аутор: Министарство правде

Ministarstvo pravde

Секретарка Министарства правде Нада Станишић примила је данас извршну директорку Центра за ромске иницијативе Фану Делију, након завршеног Марша, који је организовао Центар у сарадњи са Црногорским женским лобијем.

Извршна директорка Делија је секретарку Станишић упознала са радом Центра за ромске иницијативе и изнијела проблеме са којима се сусрећу у раду поводом подршке и помоћи малољетним дјевојчицама ромске популације, којима њихови родитељи уговарају бракове и за то добијају одређену новчану надокнаду, што врло негативно утиче на њихово физичко и ментално здравље, повећава свеукупно сиромаштво и лишава их права на нормално дјетињство.

Извршна директорка Делија је истакла да је неопходна анализа законодавног оквира и поновно сагледавање бића кривичног дјела трговина људима предвиђеног чланом 444 Кривичног законика Црне Горе.

На крају, извршна директорка Делија је предала Листу општих препорука за сузбијање дјечјих бракова у Црној Гори, коју су припремили у сарадњи са експертима у овој области.

Секретарка Станишић је указала да постоји сензибилитет и воља Владе Црне Горе и Министарства правде да се интензивније ради у овој области због посљедица које погађају млађе малољетнице.

Секретарка Станишић се захвалила и изјавила да ће са аспекта надлежности Министарства правде достављене препоруке бити пажљиво разматране.

Данашњи Марш је организован у циљу указивања широј јавности и институцијама на последице дјечијих уговорених бракова.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?